MegMinden
2023-06-12

ChatGPT

(index.hu)

Már a ChatGPT atyja is aggódik a mesterséges intelligencia miatt

Sam Altman attól fél, hogy ChatGPT megalkotása és nyilvánossá tétele túl sok veszélyt hordoz magában. Mint mondta, a jövőben fontos szabályozásokra lesz szükség.

Sam Altman, a ChatGPT atyja és az OpenAI cég vezérigazgatója aggódik, hogy „valami nagyon rosszat tett” akkor, amikor létrehozta a ChatGPT-t. Mint mondta, a mesterséges intelligencia kockázati tényezői miatt gyakran vannak álmatlan éjszakái.

„Főként azért nem tudok aludni esténként, mert nem hagy nyugodni az a gondolat, hogy a ChatGPT elindításával máris valami nagyon rosszat tettünk” – mondta Altman, aki a The Economic Timesnak beszélt erről. 

Mint mondta, elsősorban amiatt aggódik, hogy

TALÁN VAN VALAMI VESZÉLYES BUKTATÓ, AMIT A CSAPATA NEM VETT ÉSZRE A CHATBOT FEJLESZTÉSE SORÁN.

Arra a kérdésre, hogy a mesterséges intelligenciát az atomenergiához hasonlóan kellene-e szabályozni, Altman azt mondta, hogy sokkal jobban ellenőrzött és biztosított folyamatokra lesz szükség a jövőben – írta az Insider.

A ChatGPT olyan veszélyes lehet, mint az atomháború

Mint írtuk, tudósok és technológiai vezetők korábban közös nyilatkozatban jelentették ki, hogy a mesterséges intelligencia olyan mértékű kihalási kockázatot jelent az emberiség számára, mint a világjárványok vagy az atomháború. Az aláírók között voltak a ChatGPT vezetői is, köztük Sam Altman.

Az MI-szakértők és technológiai vezetők – köztük Elon Musk – márciusban már aláírtak egy levelet, amelyben felszólították a mesterséges intelligencia fejlesztőit, hogy szüneteltessék a technológián végzett munkájukat. Mint mondták, egy legalább hat hónapos moratórium időt adna az iparágnak arra, hogy biztonsági szabványokat állítson fel és megfékezze a legkockázatosabb MI-technológiákban rejlő ártalmakat.

Az Index korábban Lőrincz Andrással, az ELTE Informatikai Kar Mesterséges Intelligencia Tanszékének főmunkatársával és Török Bernáttal, az NKE Információs Társadalom Kutatóintézet igazgatójával beszélgetett az MI-hoz fűződő lehetőségekről és aggodalmakról.

 

Az eredeti írást itt találja.

Dzsudzsák ma este nagy bejelentésre készül

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek