MegMinden
2023-05-28

Randiguru

(cosmopolitan.hu)

Így lehet túllépni a megcsaláson a randiguruk szerint

Hihetetlenül nehéz és sok akarat kell hozzá, de a randiguruk szerint ezzel a módszerrel sikeresen túl lehet lendülni egy megcsaláson – feltéve persze, ha mindketten akarjátok.

Amegcsalás a párkapcsolaton belüli bizalom teljes bukását jelenti, amit sokan nem tudnak megbocsátani a párjuknak. Mások szerint a hűtlenség után is lehet sikeres egy kapcsolat, feltéve, ha mindkét fél elköteleződik és rendbe akarja hozni a dolgokat. Ez egy randiguru szerint is lehetséges, aki most elárulta, mi kell hozzá, hogy túllépjünk a megcsalás utáni kudarcokon és új fejezettel vágjunk bele a kapcsolatba a partnerünkkel.

A megcsalást meg lehet bocsátani, de nem mindenki akarja a randiguru szerint

Mint nemrég kiderült, a megcsalást sokan elnézik a párjuknak egy-egy drága telefon, luxusnyaralás vagy dizájner táska ellenében, ám egy randiguru szerint az anyagi javak nem oldják meg a párkapcsolati problémákat. A megcsalás a szakértő szerint ugyanis egy addikció, egy segélykiáltás, ami ideiglenesen kiutat jelenthet egy kapcsolatból.

Általánosságban elmondható, hogy ahol megcsalás történik, ott sok probléma van. Amennyiben ezek a problémák nem kerülnek megoldásra, csak felhalmozódásra, úgy az egyik fél előbb-utóbb besokall és kiutat keres a párkapcsolatból. Vannak, akik szakítanak, mások isznak, cigerettáznak, de olyanok is vannak, akik elkezdenek viszonyt folytatni

– meséli Rece Davies párkapcsolati szakértő, aki szerint a megcsalás nem egy olyan ok, amit nem lehetne megbocsátani a partnerünknek. Szerinte ugyanis a hűtlenségre úgy kell tekinteni, mint egy szenvedélybetegségre, ami kezelésre szorul, nem úgy, mint egy becsapásra vagy megalázásra.

A randiguru elárulta, hogy nem egy olyan pár jár hozzá tanácsadásra, akik sikeresen túlléptek a kölcsönös megcsaláson és most boldogabbak, mint valaha! Állítása szerint viszont ezért mindennap keményen meg kell dolgozni, mert nem egyik napról a másikra történik a változás.

Fontos a folytonosság, a kölcsönösség és az akarat. Az őszinteség fáj, de elkerülhetetlen egy bizalmi kapcsolat kialakításához. Amennyiben ez megkérdőjeleződik, úgy megint jön a bizonytalanság és a megcsalás formája, ahol újból visszaigazolást keresünk. Mert a megcsalás erről szól: visszaigazolást keresünk arról, hogy elég jók vagyunk, hogy nem velünk van a hiba, hogy még jók vagyunk valakinek

– meséli a randiguru, aki szerint a megcsaláson három lépésben lehet sikeresen túllendülni. Az első a minden téren való őszinteség a másik felé; a második a folytonos és a kölcsönös kommunikáció, a harmadik pedig az akarat, hogy meg akarjuk menteni a kapcsolatot. Ha ebből a háromból valamelyik hiányzik, akkor a randiguru szerint nem érdemes próbálkozni a kapcsolat megmentésével, mert abból már soha nem fog kiépülni bizalmas viszony a másikkal.

Az eredeti írást itt találja.

Június 24-én rendezik meg a Múzeumok éjszakáját

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek