MegMinden
2021-06-08

EULAR

(unideb.hu)

Az európai reumatológiai szervezetek szövetsége, az EULAR alelnökévé választotta Szekanecz Zoltánt

Az európai reumatológiai szervezetek szövetsége, az EULAR alelnökévé választotta Szekanecz Zoltánt, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának professzorát. Kiemelt célja a közép-kelet európai, ezen belül a hazai reumatológusok, szakdolgozók és betegek érdekének hatékony érvényesítése.

Az EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) a legnagyobb európai reumatológiai szervezet, melynek 45 ország a tagja. A szövetség koordinálja a nemzetközi erőfeszítéseket a reumatológiai betegek ellátása, az oktatás és a kutatás kapcsán. Nemzetközi hálózat, amely kapcsolatban áll az Európai Parlamenttel és más döntéshozókkal is.

Szekanecz Zoltán egyetemi tanár, a DE Általános Orvostudományi Kar Reumatológiai Tanszékének vezetője korábban három évig volt az EULAR Tudományos Bizottságának tagja. 2019-ben választották meg a szövetség főtitkárának, néhány napja pedig az idén átalakult szervezet három alelnökének egyike lett. A debreceni professzor a nemzeti társaságokért felelős alelnöki posztot tölti be.

Az eredeti írást itt találja.

Milenko Topics a DEAC vezetőedzője!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek