MegMinden
2023-05-27

Harvard

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Karikó Katalin és Tom Hanks egyszerre lettek a Harvard díszdoktorai

A magyar kutatót a tudomány, a hollywoodi sztárt pedig a művészetek díszdoktorává avatták. Közös fotóval ünnepeltek.

Egyszerre lett a Harvard Egyetem díszdoktora Karikó Katalin és Tom Hanks. A magyar kutató és a hollywoodi sztár egymást ölelve vették át az elismerést.

A patinás a massachusetts-i intézmény hat díszdoktori címet adományozott csütörtökön, köztük Karikó Katalin kutatóbiológusnak, az új típusú koronavírus elleni első hatékony védőoltás, mRNS-alapú vakcina kidolgozójának. Rajta kívül Tom Hanks filmszínész, Jennifer A. Doudna Nobel-díjas kémikus, David Levering Lewis történész, Hugo Noé Morales Rosas közösségi rádiós és Michael Glenn Mullen nyugalmazott haditengerészeti tiszt kapta meg az elismerést.

Bár ők nem voltak a Harvard diákjai, munkásságuk elismeréseképpen azonban az egyetem méltónak tartotta őket tiszteletbeli doktori címre.

A képek tanúsága szerint a tudomány díszdoktorává avatott magyar kutató és a művészetek díszdoktorává avatott világhírű filmszínész egymást ölelve örültek a címnek. Karikó egy harvardi pulóvert viselő plüssmacit, Tom Hanks pedig egy Harvard felirattal ellátott Wilson-labdát kapott a cím mellé.

Az eredeti írást itt találja.

Átvették kinevezésüket az új vezetők a Klinikai Központban

Volna még itt valami a végére: a dobogó minket illet! Jön: Loki – Újpest!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek