MegMinden
2021-10-08

Film

(kulter.hu)

A Post Mortem a magyar Oscar-nevezés

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar-versenyben a nemzetközi film kategóriában.

 

A magyar kosztümös horror az A-kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált, eddig tizenhárom díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók, és a hazai mozikban október 28-tól lesz látható.

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő bizottságban a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai közül

Fonyódi Tibor, Káel Csaba, Kálmán András és Pesti Ákos, valamint Bereczki Csaba, Deák Kristóf és Novák Emil vett részt.

Bereczki Csaba mint az NFI Nemzetközi igazgatója, Deák Kristóf filmrendezőként és Novák Emil pedig operatőrként. A héttagú bizottság mintegy 20 idei magyar mozifilm közül választotta ki a Post Mortemet. Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint ugyanis a jövő márciusban átadandó Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy mozifilmet nevezhet, amelyet 2021. január 1. – 2021. december 31. között mutatnak be az adott országban.

Az országok nevezései közül az Amerikai Filmakadémia tagjai választják ki az öt jelölt játékfilmet, amelyek közül kikerül a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar nyertese.

A jelöltek listáját 2022. február 8-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díj átadója március 27-én lesz Los Angelesben.

 

Az eredeti írást itt találja.

Red Hot Chili Peppers.

Deac Cheerleaders

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek