MegMinden
2023-04-05

Zsákbamacska

(port.hu)

Visszasírják a nézők Kasza Tibit?

A Zsákbamacskát hétről hétre kevesebben nézik, ez a Szerencsekerék esetében pont fordítva volt.

Egyre több komment is arról szól, hogy a nézők sokkal jobban szerették a Szerencsekereket Kasza Tiborral, mint a most a TV2-n futó Zsákbamacskát Majkával és Pápai Jocival. És most már a nézettségi adatokon is jól látszik a trend: hétről hétre egyre rosszabb eredményeket produkál a műsor. Persze szó sincs arról, hogy ne néznék az emberek: a fiatalok körében átlagosan 231 408-an néznek egy adást, ez 21,6 százalékos közönségarány. Az előző héten még 255 914-en néztek egy Zsákbamacskát, akkor 23,4 százalék volt a közönségarány. Ez 24 ezer nézőt jelent mínuszban, ami ebben a célcsoportban jelentős. A műsor legelső hetében egyébként extrasokan, 306 098-an néztek egy-egy adást, az átlagos közönségarány 26,6 százalék volt.

A teljes lakosság körében a múlt héten 797 455-en néztek egy adást átlagosan, a közönségarány 22,6 százalék volt – itt is veszített a műsor a nézettségéből, előző héten még 827 754-en követtek egy adást átlagosan, a közönségarány pedig 23,4 százalék volt. (Ehhez képest a Szerencsekerék átlagosan 908 034 nézőt vonzott az utolsó hetében, a közönségarány 25,2 százalék volt.)

Zsákbamacska helyezései is alátámasztják, hogy lanyhult az érdeklődés a műsor iránt:

a fiatalok körében a legnézettebb, keddi adás a harmadik helyen végzett, az első helyen a Sztárban sztár áll 282 573 nézővel és 24,1 százalékos közönségaránnyal, ezt követi a második helyen a magyar-bolgár labdarúgó EB-selejtező 277 999 nézővel és 25,2 százalékos közönségaránnyal.

Negyedik helyezést ért el az RTL sorozata, A mi kis falunk szombati epizódja 253 549 nézővel és 24,4 százalékos közönségaránnyal, vagyis némi kihagyás után újra ez a széria lett a csatorna legkedveltebb „terméke”.

Ötödik helyen ért célba az RTL másik nagy liblingje, a Cápák között: az évadzáró epizódot a fiatalok körében 248 564-en nézték, a közönségarány 19,6 százalékos volt, viszont ugyanez a műsor a teljes lakosság körében nem igazán népszerű, itt csak a 27. helyezést sikerült elcsípnie 578 891 nézővel és 14,9 százalékos közönségaránnyal.

És akkor kanyarodjunk vissza a Zsákbamacskához: a hatodiktól a kilencedik helyezésig tölti ki a rendelkezésre álló teret – hol van az már, hogy az első öt helyezést vitte a vetélkedő öt adása!

A teljes lakosság körében jobban szerepel a műsor, itt nem is volt arányaiban olyan nagy a nézőveszteség, mint a fiatalok körében:

az első helyezett ebben a célcsoportban is a Sztárban sztár lett,

vagyis a TV2-t egyelőre nem lehet letaszítani a trónról – a vasárnap esti „átalakulós” show-t és a kirakatban tartott párkapcsolati drámát (Tóth Andi kontra Marics Peti) 956 477-en követték figyelemmel, a közönségarány 26,7 százalékos volt. Aztán a másodiktól a negyedik helyig a Zsákbamacska bérelte ki a toplistát, ötödik helyezett lett a hétfő esti Tények, hatodik A mi kis falunk 781 446 nézővel és 22 százalékos közönségaránnyal, hetedik a keddi Tények, és csak a nyolcadik helyen szerepel ismét egy Zsákbamacska-adás. A kilencedik helyezett a csütörtöki Tények lett, és az utolsó Zsákbamacska adás a tizedik helyen zárta a hetet - még nem fordult elő a műsor háromhetes történetében ennyire hátul végezzen egy Zsákbamacska-adás.

A vetélkedő elveszett nézőit azonban nem örökölte meg az RTL napi sorozata, a Drága örökösök – de a közönségarány egy leheletnyivel jobb volt, mint az előző héten a fiatalok körében: 14 százalékról 14,2 százalékra „erősödött”.

Ezen a héten a két rivális kereskedelmi csatorna turbó fokozatra kapcsol, mindketten bevetettek egy-egy új formátumot: az RTL Az álommelót az egyik Cápával, Balogh Leventével (kritikánk itt olvasható), míg a TV2 az Ütős Ötöst Tillával és a csatorna celebjeivel illetve az ő családtagjaikkal (kritikánk itt olvasható). Jövő héten már látni fogjuk, hogy milyen eredménnyel végeztek az új műsorok, illetve hogy a Zsákbamacskánál kitart-e a trend, nevezetesen hogy tovább veszít-e nézőiből a vetélkedő.

Az eredeti írást itt találja.

Számvetés

Táncosok a virtuális térben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek