MegMinden
2021-08-27

Rangadó

(nso.hu)

Dzsudzsák 15 év után játszhat újra a Fradi ellen

Újra teljes, háromnapos fordulót bonyolítanak le a labdarúgó NB I-ben. Az 5. kör péntek este a Honvéd zalaegerszegi fellépésével indul, szombaton az újonc Debrecen a Ferencvároshoz látogat, Dzsudzsák Balázs 15 év után szerezhet újra gólt a Fradi ellen, de először a Groupama Arénában. A listavezető Kisvárda a harmadik Mezőkövesdet fogadja, a bajnokságban hátrányba eddig még nem kerülő Mol Fehérvárhoz az MTK látogat. Vasárnap első élvonalbeli meccsét vívja a Gyirmót és a Puskás Akadémia, az Újpest pedig sereghajtóként utazik Paksra, ahol a legutóbbi négy alkalommal nyerni tudott.

FERENCVÁROS–DEBRECENI VSC

♦ 1943 óta eddig összesen 95-ször találkoztak a legfelső osztályban, 44-szer a Ferencváros győzött, 25 a döntetlenek száma, 26 a Loki-győzelmeké.

♦ Az előző 18 bajnoki összecsapásukból a DVSC mindössze kettőt tudott megnyerni, a legutóbbi négy meccs kivétel nélkül a zöld-fehér alakulat sikerével zárult. 2016. április 2-án Debrecenben 2–1-re nyertek a hazaiak, ám a fradisták sem bánkódtak, mert a vereség ellenére is biztossá vált a bajnoki címük. A 2019. február 16-i – ugyancsak 2–1-es – Loki-diadal pedig arról marad emlékezetes, hogy Zsóri Dániel a 93. percben lőtt győztes góljáért kapta meg a Puskás-díjat.

♦ A Ferencváros vendégeként nem sok babér termett a debrecenieknek, 48 alkalomból 12 döntetlen mellett csupán négyszer – 1999-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2012-ben – tudtak győzni. Az FTC 1943-tól 55 éven át őrizte meg hazai veretlenségét a Lokival szemben (22 győzelem, 2 döntetlen), s közel tíz éve, pontosan 2012. március 3. óta nem kapott ki pályaválasztóként a DVSC-től (7 diadal, 4 iksz).

♦ A Loki csupán egyszer tudott kettőnél több gólt szerezni NB I-es mérkőzésen az Üllői úton – 1995-ben 3–3-as döntetlent ért el, a Ferencvárosnak viszont akkor az iksz is elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez.

♦ Tétmeccsen több mint négy hónapja nem játszott döntetlent a Ferencváros. Április 17-én Kisvárdán végzett 0–0-ra, azóta 10 győzelem és 4 vereség mérlege. Háromszor BL-találkozón kapott ki, és csak egyszer az NB I-ben.

♦ A DVSC szerezte a második legtöbb gólt eddig a bajnokságban, tízet. Huszti Szabolcs együttese mind a négy mérkőzésen eredményes volt, és előtte az NB II utolsó hét fordulójában is rendre betalált az ellenfelének. Legutóbb április 7-én Dorogon volt gólképtelen, azt a meccset el is bukta (0–2).

♦ Az eddigi négy fordulóban a Debrecen került a legtöbbször hátrányba az NB I-ben, összesen négyszer, de ezekből csak egy meccset veszített el. Kétszer 0–2-es állás után végzett döntetlenre, a Honvéd elleni nyitányon pedig fordítani tudott.

♦ Az FTC a 2019-es őszi idényrajt óta 35 bajnokit játszott a Groupama Arénában, és csupán kétszer vonult le vesztesen a pályáról, mindkét alkalommal vidéki csapattól kapott ki (Diósgyőr és Kisvárda).

♦ Legalább három gól esett a Ferencváros előző hat bajnokiján.

Dzsudzsák Balázs több mint 15 év után lőhet ismét gólt a Ferencvárosnak. A DVSC jelenlegi csapatkapitánya eddig egyszer játszott a zöld-fehérek ellen, amikor a Loki 2006. május 21-én Debrecenben 3–1-re nyert, a második hazai gólt Dzsudzsák jegyezte. A 108-szoros válogatott középpályás Loki-mezben most először lép pályára a Groupama Arénában a Fradi ellen.

Az eredeti írást itt találja.

Légszomj

Átfogó lakossági egészségügyi szűrővizsgálat indult Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek