MegMinden
2023-03-27

Matek

(origo.hu)

A matematikatanítást támogatja ez a hazai fejlesztésű társasjáték.

A A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), amely rangos innovációs elismerésben részesült - tájékoztatta az egyetem szerkesztőségünket.

Ahogy arra a PTE rámutatott, a matematikatanítási társasjátékcsomag egyszerre alkalmas otthoni és oktatási felhasználásra. A fejlesztés során szín- és formavilágában is vonzó játékkészleteket alakítottak ki, amit a gyerekek szívesen vesznek kézbe oktatási környezetben is. Ebben a komplexitásban eddig nem állt rendelkezésre a tanításban felhasználható, professzionális megvalósítású matematikai eszközkészlet.

A matematikai társasjátékcsomagnak két része van, az "Erdők játéka" és a "Ki jut a várba", ezeket úgy tervezték, hogy a tanulók használják tanulásra, ne pedig a tanár demonstrációra– hangsúlyozta a Pécsi Tudományegyetem a hozzánk eljuttatott közleményben.

A Magyar Innovációs Szövetség 1991-ben alapította meg a Magyar Innovációs Nagydíjat. Az évente egyszer kiadott nagydíjat azok a Magyarországon bejegyzett társaságok kaphatják, amelyek a díjátadást megelőző évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el.A PTE MATEMATIKAI TÁRSASJÁTÉKCSOMAGÁT A BÍRÁLÓBIZOTTSÁG A MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT KERETÉBEN KIEMELT ELISMERÉSBEN RÉSZESÍTETTE. A díjat pénteken az Országház Felsőházi Termében vette át Jakab Ferenc professzor, a PTE innovációs rektorhelyettese Pakucs Jánostól, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnökétől.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán történik a matematikatanítás világhírű professzora, és egyben a PTE díszdoktora, Dienes Zoltán szellemi örökségének gondozása– emelte ki a PTE. – Az egyetem munkatársai szellemi termékként, úgynevezett know-how-ként fogalmazták meg azt a Dienes matematikai laboratórium eszközcsomagot, amely komplex módon alkalmazható a matematikatanításban és a kapcsolódó fejlesztő programokban.

Hozzátették: az innováció újdonságtartalma, hogy ebben a komplexitásban korábban nem állt rendelkezésre a tanításban felhasználható, professzionális megvalósítású matematikai eszközkészlet, amely az alsó tagozatos oktatás szinte teljes spektrumát le tudja fedni.

Az eredeti írást itt találja.

Érdekes

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek