MegMinden
2022-12-29

Tűzijáték

(origo.hu)

Jön az év legveszélyesebb napja.

Szilveszter éjjel átlagosan 20 és 50 között gyullad ki kisebb, de sokszor nagyobb tűz is a tűzijátékok miatt. Minden évben előfordul több többmillió forintos kárral járó nagy tűz. A leggyakrabban fenyők, tuják, kukák, gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy autó alá repül és ott okoz tüzet.

A tűzoltók elsősorban azt javasolják, hogy senki ne vegyen tűzijátékot aluljáróban, piacon, vagy csomagtartóból.

Ezek ugyanis tűzvédelmi szempontból nem megfelelőek. A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvenni az erre kijelölt legális árusítóhelyeken, általában plázák, nagyobb üzletek parkolóiban felállított konténerekben. Ezeket a katasztrófavédelem is ellenőrzi, itt szakképzett árusoktól lehet tűzvédelmi szempontból is megfelelő tűzijátékokat kapni.

A tűzoltók szerint fontos, hogyA TŰZIJÁTÉKOT NE HAGYJUK A KOCSIBAN, MINDEN ÉVBEN ELŐFORDUL, HOGY AUTÓBAN FELEJTETT ÉS IDŐ ELŐTT ELINDULT TŰZIJÁTÉK MIATT ÉG KI EGY KOCSI.Otthon pedig nem ajánlott a fűtés és a tűzhely közelébe tárolni, mert a melegtől idő előtt működésbe léphetnek. Olyan helyre kell elzárni, ahol nem éri napfény, pára, víz és a gyerekek, háziállatok sem férhetnek hozzá.

HA EGY TŰZIJÁTÉK VIZES LETT, AZT MÉG AZUTÁN SE SZABAD HASZNÁLNI, HOGY MEGSZÁRADT. AZ ILYEN TŰZIJÁTÉK TÖNKREMENT, HIBÁSAN FOG MŰKÖDNI.

A tűzijátékokat nem szabad megbontani, átalakítani.

Az eredeti írást itt találja.

A listavezető látogat el hozzánk

Werner Herzog

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek