MegMinden
2023-06-10

Horrorlegenda

(magyarnarancs.hu)

Kanapéjáról rendezett sorozatot John Carpenter.

A horrorlegenda otthonról dirigálta Prágában felvett legújabb alkotását.

 ködA dologAz őrület torkában és sok más kultikus horror és akciófilm rendezője, John Carpenter legutóbb 2010-ben készített játékfilmet (The Ward), azóta főleg saját, korábbi mozijain alapuló videóklippekkel jelentkezett. Most azonban a Texas Frightmare Weekend nevű horrortalálkozón elmondta: a közelmúltban home office-ban rendezett egy tévésorozatot. „Most fejeztem be a rendezést távolról egy Suburban Screams nevű sorozatban, ami Prágában forgott, én pedig otthon, a kanapémról dirigáltam. Király volt” – foglalta össze élményeit.

Nem ez volt azonban az egyetlen meglepő kijelentése a beszélgetés során. „Titoktartást esküdtem, oké, mert lehetséges, nem tudom hogy lesz-e, de előfordulhat, hogy elkészül A dolog második része” – árulta el. A kultikus 1982-es horror 2011-ben kapott remake-et. Nem ez az egyetlen, az utóbbi időben ráncfelvarráson átesett Carpenter-klasszikus: az 1978-as Halloween – A rémület éjszakája annyi folytatást, remake-et és spinoffot kapott már, hogy számon se tudjuk tartani. Ezzel kapcsolatban a rendező korábban úgy fogalmazott: „Amíg pénz van benne, nem számítok rá, hogy véget ér.” A tavalyi A Halloween véget érrel elvileg örökre lezárult a slasher-saga, mégha Hollywoodban ezt nem is lehet készpénznek venni – Carpentert azonban továbbra sem érdekli, hogyan csűrik-csavarják eredeti ötletét. „Nem igazán érdekel a sorozat öröksége. A Halloween-film, amit igazán szeretek, nem más, mint amelyiket én rendeztem ’78-ban. A többi mind más emberek víziója. Így mennek a dolgok. Ez történik, ha feladod. Nem akartam folytatásokat rendezni. Úgy véltem, a történetben egyszerűen nincs több. Elég nagyot tévedtem, mi?” – jegyezte meg.

Ezen túl is megosztotta azonban gondolatait azzal kapcsolatban, hogy Hollywood nem tudja békén hagyni ikonikus alkotásait. „Számomra kétfajta remake létezik. Az egyik az, amelyiknél én vagyok az eredeti anyag alkotója, én írtam a forgatókönyvet. A másik, amikor az egész egy stúdiómegbízás volt: »Azt akarjuk, hogy csináld ezt.« Ha a stúdió bízott meg, nem fizetnek nekem, mikor remake készül. Övék az anyag. Ha viszont tőlem származik a forgatókönyv, perkálniuk kell. Ez a kedvemre való folytatás. Az én filmjeim már léteznek. Csinálj magadnak újakat! Ha pedig fizetni akarsz nekem egy rakás lóvét, hát legyen. Jó szórakozást” – fogalmazott.

A kanapéról megrendezett Suburban Screams című sorozatról egyelőre nem sokat tudni, a projekt a rendező IMDb-oldalán sem tűnt még fel. A mostani interjún kívül egyáltalán nem találni nyomát, épp ezért a sztoriját és a szereposztását is homály fedi.

Egyes találgatások szerint egy olyan antológiajellegű sorozatról lehet szó, mint amilyen a Tobe Hooperrel közösen rendezett 1993-as Hullazsákok volt. Ha ehelyett inkább visszatérnénk Carpenter eredeti klasszikusához, ajánljuk ezt a cikkünket, melyben azt mutattuk be, hogyan sikongattak a nézők, amikor a 70-es években bemutatták az eredeti Halloweent. 

 

 

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek