MegMinden
2022-11-22

Róma

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Napi négy órán át fűthetők a lakások.

Olaszországot öt különböző fűtési zónára osztották fel az adott területek hőmérsékleti átlaga szerint. Február óta már csaknem ötmillió olasz család kapott rezsitámogatást.

Rómában az olasz hatóságok frissen bejelentett döntése szerint hétfőtől december elsejéig napi négy órán át fűthetők a lakások, utána az időjárás függvényében emelhetik a fűtési órák számát, amely azonban nem haladhatja meg a napi tizenegy órát. A lakóközösségek maguk dönthették el, hogy ez a napi négy óra mikor legyen. A fűtési szezon a fővárosban április 7-ig tart.

A fűtési szezon az idén a megszokotthoz képest egy héttel később indult el az energiatakarékosság jegyében. A hirtelen megérkezett ősz miatt ugyan Roberto Gualtieri római főpolgármester már korábban engedélyezte a fűtést, de kevesen éltek a lehetőséggel, mert a lakóközösségeknek külön kell fizetniük a kazánok többszöri újraprogramozásáért.

Olaszországot öt különböző fűtési zónára osztották fel az adott területek hőmérsékleti átlaga szerint. Az Alpokban és az Appenninek lakott területein már október második felétől fűthetnek korlátozások nélkül.

Az északi tartományokban október utolsó hetében indult el a fűtés, Közép-Olaszországban mostantól, a déli szigeteken pedig december 8-a lesz az első fűtési nap. Szicíliában azonban vannak olyan helyek, ahol már elindult a fűtés, mert a település legalább ezer méteres magasságban található.

Az eredeti írást itt találja.

Ryosei Kokubun

A Vízözön ha utolér - Új dallal jelentkezik Balazs Toth

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek