MegMinden
2022-02-26

DEAC

(deac.hu)

Itthon tartottuk a két pontot

A harmadik helyen álló Salgótarján felett arattak fontos győzelmet a DEAC kézilabdázói az NB I/B 16. fordulójában.

 

Hajrájához érkezett a másodosztályú kézilabda-bajnokság alapszakasza, így most már különösen nagy jelentősége van minden mérkőzésnek. A DEAC ma a Csépe Salgótarjáni SKC együttesét fogadta a DESOK-ban, ahol rögtön az elején megfogyatkoztunk, mivel Fülöp Gábor megsérült, és már nem is tudta folytatni a játékot.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden egyes hazai gólra jött a válasz, majd negyedóra elteltével sikerült meglépni a vendégektől. Ezt csak tovább fokoztuk, István Péter zsinórban három gólt szerezve 14-9-re módosította az állást. Próbált tapadni az ellenfél, de nem sok sikerrel, a játékrészt háromgólos előnnyel zártuk.

A szünet után egy ideig akadozott a gépezet, 10 perc alatt mindössze egyszer voltunk eredményesek, azt is a sérülésből visszatért Pethő Ákos hetesével sikerült elérni. Az első félidőben szerzett előnyt a Salgótarján ledolgozta, de talpra tudtunk állni, ismét hatalmasat küzdöttek játékosaink. Az 50. percben visszaszereztük az előnyt, a védekezésünk stabilabb lett, a csereként beállt játékosok is hozzátették a magukét, és bár az utolsó néhány percet többnyire emberhátrányban töltöttük, így is sikerült 26-23-ra megnyerni a találkozót egy jó csapat ellen.

A győzelemnek köszönhetően eggyel előrébb léptünk a tabellán. Még két mérkőzés van hátra az alapszakaszból: jövő hétvégén Mezőkövesdre látogatunk, majd március 12-én a Vecsést fogadjuk.

NB I/B, 16. forduló
DEAC – Csépe Salgótarjáni SKC 26-23 (15-12)

DESOK. Vezette: Paska, Vastag.
DEAC: Mándi – Fülöp, Rédei 6, Bíró Á. 1, Dobos 1, Mucza 3, Illés 3; Boros, István P. 6 (1), Hornyák, Fábián 3, Mórucz 1, Pethő 2 (2), Kathi, Szolnoki.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/4, ill. 2/4

Az eredeti írást itt találja.

Chelsea

Ismerkedés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek