MegMinden
2022-11-10

Z-generáció

(noizz.hu)

„Élvezem, hogy nem lógok a munkatársakkal”

A New York Post szólaltatott meg milenniál és Z-generációs fiatalokat, azaz nagyjából a 40 éves kor alatti felnőtteket arról, hogy hogyan viszonyulnak a munkaidőn kívüli szocializációról, elsősorban iszogatásról a munkatársaikkal. Többségük nem lelkesedik az ötletért.

Élvezem a magánéletemet, és élvezem, hogy nem lógok a munkatársakkal, amikor próbálok pihenni és nem a munkára gondolni

- mondta a 27 éves Michael Nicosia a The Postnak, aki hozzátette, amikor korábban elment a kollégáival iszogatni, a beszélgetés 90 százaléka továbbra is a munkáról, a céges pletykákról és hasonlókról szólt.

Néhányan, mint például a 23 éves Diamond Nelson, aki ápolási asszisztens Baltimore-ban, szintén óvatos a kollégákkal való lógással kapcsolatban, korábbi rossz tapasztalatai miatt. Egyszer ugyanis meghívott egy munkatársat az otthonába, és a dolgok rendben is voltak egészen másnapig, amikor a munkahelyén visszahallotta, hogy milyen rossz körülmények között lakik.

Nem mindenki akarja a legjobbat neked. Ezért nem barátkozom munkatársakkal

– összegzett a férfi a The Postnak.

Mégis, sokan vannak, akik szeretnek az irodán kívül lógni.

Margie O'Brien, egy műszaki értékesítési munkatárs elmondta, olyan jól kijön a munkatársaival, hogy hetente egy-két alkalommal együtt lógnak, akár még hétvégén is. Austin Cheng, egy 38 éves, egészségügyben dolgozó férfi is csatlakozott az érzéseihez.

„Nagyon élvezem, hogy a munkaidőn kívül szabadon beszélgethetünk és megismerkedhetek jobban az emberekkel. Arról nem is beszélve, hogy elég pihentető egy kemény napot egy jó sör mellett befejezni”– mondta a The Postnak, majd hozzátette, sokszor az innováció, a jó ötletek az irodán kívül jönnek számukra.

A lap megkérdezett egy karrier- és életvezetési tanácsadót is, aki szerint a kollégákkal való ismerkedés határozottan előnyt jelent a kapcsolatépítésben. Az ő ügyfeleinek 95 százaléka így talál magának új állást.

Az eredeti írást itt találja.

Mozi előzetes

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek