MegMinden
2022-10-31

Váradi Gergely

(mediagrund.unideb.hu)

A tatabányai srác, aki a nagy siker után is „feljön” Debrecenbe .

A 2022-es MALTER Filmfesztivál első napjának záró programján A besúgó című HBO-sorozat főszerepével országos hírnevet szerző Váradi Gergellyel beszélgetett Váró Kata Anna, filmesztéta és Szénási Miklós, a dehir.hu főszerkesztője este nyolc órától az Apolló moziban. Szó volt A besúgóról, színházról, rövid- és nagyjátékfilmről, illetve a fiatal színész debreceni kötődéseiről is. 

Váradi Gergely Tatabányáról indult, a főváros helyett mégis Debrecenben, az Ady Endre Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Innen nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, amit még be sem fejezett, amikor tizennégy casting alkalom után megkapta Demeter Gergő szerepét A besúgóban. Annak ellenére, hogy jelenleg nincs kilátásban a sorozat folytatása, alkalmunk akadhat majd Gergőt viszontlátni a képernyőn, ugyanis október végén kezd el forgatni egy nagyjátékfilmet.

A családias légkörben zajló beszélgetés során a jelenlévők a sorozat kapcsán megtudhatták, hogy a hetvenkét napból álló forgatásból Gergő hatvanötöt dolgozott, illetve azt is, hogy a szerepbekerülést nehezítette, hogy a jeleneteket nem kronologikusan, hanem helyszínhez kötve vették fel. Ezért a színész egy idővonalat készített magának, ahol megjelölte: hol milyen érzelmi állapotban van az általa alakított karakter. Szóba került az is, hogy a fiatal színész munkája eljutott Cannes-ig, ugyanis szereplője volt a Szelestey Bianka által rendezett Hajszálrepedés című rövidfilmnek, amelyet a filmfesztiválon is bemutatták. Sőt, az is kiderült, hogy a Gergő a jövőben rendezőként is szívesen kipróbálná magát.

A közel egy órán át tartó beszélgetés során minden jelenlévő számára egyértelművé vált, hogy Váradi Gergely meg tudott maradni embernek, ami annyira jóleső felismerés manapság.

A Malter filmfesztivál október 15-én, szombaton 13 órától folytatódott a versenyfilmek vetítésével, és az este folyamán a díjátadóval zárult, melyről következő cikkünkben számolunk be.

Az eredeti írást itt találja.

Több tízmilliárd forintból országos mobilhálózat-fejlesztést végez a Yettel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek