MegMinden
2022-09-21

Eb2024

(mandiner.hu)

Az oroszok nem lehetnek ott a selejtezőben

Az orosz-ukrán háborúnak még messze nem látható a végkimenetele, Oroszország válogatottját azonban már most kizárták a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiből, vagyis így valójában az Eb-ről is. A korábbi februári szankciós lépést támadta meg az orosz szövetség, de hiába fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz, az helyben hagyta a döntést és így az oroszok – a fehéroroszok nem – kimaradnak a kontinentális selejtezőkből.

UEFA kontra Orosz Labdarúgó Szövetség

Az orosz szövetség (RSF) kedden jelentette be, hogy mindez az európai szövetség (UEFA) februári döntésének következménye: a szervezet akkor úgy határozott, hogy Oroszország ukrajnai katonai agressziója miatt visszavonásig kizárja az orosz klubokat és nemzeti csapatokat a versenysorozataiból.

Az oroszok – az RSF és négy klub közösen – fellebbeztek a döntés ellen, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) júliusban elutasította az orosz kérelmet – írja az nso.hu.

A múlt héten

a két év múlva Eb-házigazda németek azzal a kéréssel fordultak az UEFA-hoz, hogy az oroszbarát politikát folytató fehéroroszok se vehessenek részt a kvalifikációban. A fehérorosz együtteseket az UEFA nem zárta ki a sorozataiból.

Az Eb-selejtező sorsolását október 9-én rendezik meg Frankfurtban, ahol az oroszok, valamint a házigazdaként automatikusan részt vevő németek nélkül 53 nemzet lesz érdekelt. A csapatokat tíz csoportba osztják, mindegyikből az első kettő jut ki a

Az eredeti írást itt találja.

DEAC – DVSC: újra együtt, egymás ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek