Egyetemi Élet
2022-09-21

DEAC – DVSC: újra együtt, egymás ellen

Szerda este az M4 Sport stúdiójában kihúzták a Magyar Kupa legjobb 32-es mezőnyének párosításait. A 2021. februári közös mérkőzés után újra a DVSC alakulatát fogadja a Debreceni Egyetem klubja.

Tavaly februárban a – Debreceni Egyetem Atlétikai Club vezetősége jóvoltából – a Nagyerdei Stadionban rendezett, egymás ellen vívott debreceni kupaderbit a Loki küzdelmes meccsen nyerte meg 2-1-re. Büntetőből a Vasutas ellen pedig épp az az Ibrahima Sidibe szerezte a DEAC gólját, akit a város szurkolói alighanem valamennyien egykori piros-fehér legendaként ismernek.
 
Ezúttal újra egymással néz majd farkasszemet a két cívis gárda. A fekete-fehérek Sándor Tamással a kispadon a Salgótarján, az Eger, majd a Jászberény csapatán túljutva harcolták ki helyüket a legjobb 32 mezőnyében. A Loki a Dabast győzte le a mindössze egyetlen gólt hozó idegenbeli meccsen, Dombi Tibor irányításával. Ezúttal hétközi kupafordulót szerveznek az eddigiekkel ellentétben, az MLSZ október 19-ét, szerdát jelölte ki.
 
Bár könnyen lehet, hogy újból a Nagyerdő szívében találkozik majd a két gárda, a pontos helyszín még kérdéses a Dóczy utcai sporttelep felújítása, illetve a lelátó építése miatt, annyi biztos, hogy egyik alakulatnak sem kell hosszú útra indulnia – ám a helyszín egyelőre nem tisztázott.
 
A két debreceni gárda örök mérlege mindössze 5 mérkőzésből áll. A DEAC 1961 szeptemberében 12 ezer néző előtt győzte le a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban, ám a visszavágón, 1962 áprilisában visszavágott a Loki. Azóta csaknem hat évtized telt el, amikor ugyancsak a második vonalban csaptak össze a felek, illetve egy alkalommal a Magyar Kupában. A DEAC-nak egyetlen győzelme van a Vasutas ellen, míg a piros-fehérek négyszer győzték le az egyetemieket, most pedig következik a hatodik debreceni derbi októberben.
 
BM

A Nagyerdő Hete – 2022

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek