MegMinden
2022-09-19

Oscar

(filmszakerto.blog.hu)

Megvan kik dirigálják majd a 95. Oscar-díjátadót.

Az Amerikai Film Akadémia bejelentette, kik fogják irányítani, rendezni, kivitelezni a soron következő Oscar-díjátadót, amely 2023. március 12-én kerül majd megrendezése.

Amikor augusztus elején az Akadémia új elnököt választott Janet Yang személyében, várhatóvolt, hogy a 95. Oscar-díjátadó lebonyolításában is új struktúrára lehet számítani, még ha minden „szereplő” nem is kerül(t) lecserélésre.

Bill Kramer, az Akadémia Vezérigazgatója szeptember 17-én tett bejelentése szerint az élő televíziós események gyártásában szerzett tapasztalataik alapján Glenn Weiss és Ricky Kirshner, a White Cherry Entertainment alapítói lettek a 95. Oscardíjátadó-gála producerei.

Glenn Weiss, akiről már többször is írtam, és legtöbben onnan ismerhetik a tizennégyszeres Emmy-díjas rendezőt, hogy amikor második alkalommal nyert Emmy-t Oscar-díjátadó megrendezéséért, a színpadon kérte meg menyasszonya kezét, ellopva a showt mindenki elől. Végül is egy rendezőnek értenie kell a hatásvadászathoz :-) .

Weiss nyolcadik egymást követő évben fogja rendezni a show-t, amelyet 2023. március 12-én, vasárnap élőben sugároz az ABC és a világ más csatornái. (Magyar csatorna érdeklődéséről még sajnos nem lehet tudni.) Weiss a 92. díjátadónak már volt a producere, míg üzlettársa, barátja először mondhatja majd el ezt magáról – Kirshner nem mellesleg 14 alkalommal volt a Super Bowl Halftime Show producere. A két producer 1999-ben alapította cégét és azóta jegyeznek közösen produkciókat. Ezalatt Kirshner is begyűjtött kilenc Emmy-díjat leginkább a Tony-díjátadók rendezésért. A két producer, az előéletük alapján igen figyelemre méltó kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Álomgyár köreiben, amelyre szükségük is lesz, lévén a tavalyi pofon ellenére is katasztrofálisan alacsony nézőszámokat produkáló díjátadó nézettségét kell feltornászniuk.

Weiss és Kirshner segítségére egy dinamikus kreatív csapat állt össze, akik a világ legrangosabb filmesdíjátadójának lebonyolításában, látványának kivitelezésében vesznek majd részt aktívan.

A vörös szőnyegen zajló eseményeket az élő televíziós produkciók veteránja David Chamberlin irányítja majd, aki egymás után már a negyedik évben felügyeli majd a Hollywood Blvd.-n történő bevonulást. Munkáját kreatív tanácsadói státuszban Lisa Love és Raúl Àvila segítik, akik a Met-gála kreatív igazgatói voltak.

Első alkalommal csatlakozik a csapathoz Kenny Gravillis mint kreatív igazgató, aki az Oscar-gála arculatának és marketingkampányának a koncepcióját fogja megalkotni. Tervezőirodája, a Gravillis Inc. készítette többek között a DűneBlacKkKlansman és a Bohém rapszódia plakátjait és kreatív anyagait. Ezen felül az Akadémia Marketing és Public Relations részlegének tagjaként Gravillis plakátokat és kiegészítő anyagokat is készített az Akadémia múzeuma számára is.

A művészeti összképért Misty Buckley felel majd, aki Kacey Musgraves, Ariana Grande és a Coldplay világkörüli turnéinak és számos televíziós zenei műsornak produkciós tervezője, valamint a háromszoros Emmy-díjas Alana Billingsley, aki korábbi Oscar-, Emmy- és GRAMMYS-közvetítések művészeti vezetője is volt felelnek majd.

A csapat nagyon figyelemreméltó előélettel rendelkezik. Minden adott, hogy az új kreatív energiák a díjátadó javára váljanak és egy szórakoztató, látványos és elegáns ceremóniának legyünk majd a szemtanúi. Fingers crossed!

Az eredeti írást itt találja.

Kerekes Zsombor

Újra nívós koncerteket rendeznek a Liszt teremben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek