MegMinden
2022-05-13

Twitter

(magyarnemzet.hu)

Elon Musk ideiglenesen felfüggeszti a Twitter felvásárlását.

Elon Musk milliárdos befektető pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggeszti a Twitter felvásárlását, miután egyelőre nem sikerült a platform vezetőségével megegyezésre jutni a hamis felhasználói fiókok és a kéretlen levélszeméttel kapcsolatos szabályokról.

A világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-üzenetében közölte, hogy az üzletet mindaddig felfüggesztik, amíg nem teszik elérhetővé azokat a számításokat, melyek alátámasztják a cég állítását, miszerint a hamis és levélszemetet terjesztő fiókok a mikroblog körülbelül 93 millió felhasználójának kevesebb mint öt százalékát érinti.

Korábban hangsúlyozta, hogy csak ritka esetekben szabadna törölni a felhasználói fiókokat, ha például kéretlen levélszemetet terjesztenek. 

Mint mondta, az illegális vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket ugyanakkor törölni, illetve láthatatlanná kell tenni, a fiókokat azonban nem szabadna végérvényesen törölni. Mindemellett a Twittert olyan digitális köztérhez hasonlította, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdésekről vitatkoznak.

Egyelőre nem tudni, hogy a vitás kérdések miatt meghiúsul-e a megállapodás – teszi hozzá az AP hírügynökség. A Twitter vezetősége – amely egyelőre nem reagált Musk pénteki bejelentésére – április végén fogadta el az amerikai üzletember mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát.

Musk a felvásárlást azzal magyarázta, hogy a közösségi hálózatot a szólásszabadság platformjává kívánja tenni szerte a világon.

Az üzletember április elején vásárolta be magát meglepetésszerűen legnagyobb részvényesként a Twitterbe.

Az eredeti írást itt találja.

Válogatott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek