MegMinden
2022-04-27

Udo Dirkschneider

(hardrock.hu)

„Hogyan rúgtak ki az Acceptből?”

Múlt pénteken jelent meg Udo Dirkschneider első szólólemeze, a feldolgozásokat tartalmazó ‘My Way’, ám az igazi szólókarrierje az U.D.O. zenekar megszületésével kezdődött.

A nemrég megjelent ‘My Way’ című szólóalbumának népszerűsítése érdekében az U.D.O. jelenlegi és az Accept egykori frontembere, Udo Dirkschneider interjút adott egy ausztrál podcastnak. Az új album mellett szóba került az Acceptből való 1987-es távozása is: „Nem volt olyan vicces, hogy kidobtak a saját bandámból. Jóval azelőtt kerültem az Acceptbe, mint Peter Baltes és Wolf Hoffmann, és számomra ez olyan volt, nem is tudom, olyan egyszerűen indult, azt mondtam, hogy nem akarom azt a kommersz amerikai rockot csinálni, amit ők akartak. Az 1987-es ‘Animal House’ album lett volna rendes körülmények között a következő Accept-lemez a ‘Russian Roulette’ után, de azt mondták: »Megkaphatod az összes dalt, nem probléma, mi valami mást akarunk csinálni.« Számomra ez volt a legjobb kezdet a szólókarrieremhez. Könnyű volt megtalálni hozzá a megfelelő zenészeket, akikkel aztán végigturnéztuk Európát, majd a Guns N’ Roses és Lita Ford társaságában Amerikát.
Hogy befejezzem, azt hiszem, az Accept nem volt igazán boldog, hogy kirúgtak. Azt hiszem, rájöttek, hogy valamit rosszul csináltak, de ez már történelem… Több albumot készítettem az U.D.O.-val és több időt töltöttem ebben a zenekarban, mint az Acceptben. Néha a dolgok csak úgy megtörténnek, és számomra minden jól alakult, úgyhogy remekül érzem magam.”

 

Az eredeti írást itt találja.

Képzési program a sikeres szakvizsgáért

Lourdes Leon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek