MegMinden
2022-04-01

Bruce

(port.hu)

Visszavonták az afáziás Bruce Willis Arany Málnáját.

A díj alapítói megbánták döntésüket, hiszen nem tudtak a színész betegségéről. Közben néhány korábbi munkatársa mesélt a színész állapotának romlásáról.

Az elmúlt években leginkább gúnyolták Bruce Willist szakmányban gyártott igénytelen filmjei miatt (az a helyzet, hogy mi is így tettünk), amelyek közül sokban épp csak feltűnt, felmarkolta a milliós gázsit, és már ment is. Pletykálták, hogy a színész a kezdődő demencia tüneteit mutatja, és noha memóriazavara miatt a szövegeit már nehezen tudta megtanulni, azért dolgozik annyit, hogy amikor már nem lesz képes dolgozni, akkor is biztosíthassa családja jövőjét. A napokban kiderült, hogy Willis tényleg beteg: Willis felesége, Emma Willis, volt felesége, Demi Moore és öt lánya közös nyilatkozatban tudatta, hogy a 67 éves színészt afáziával (azaz olyan agyi betegséggel, ami beszédvesztéshez, a beszéd megértéséhez, sőt az írás és olvasás elvesztéséhez is vezethet) diagnosztizálták, és ezért felhagy a színészettel.

E szomorú hír hallatán nyilván mindenki átértékelte mindazt, amit a színész kései munkásságáról mondott, többek között az Arany Málna alapítói is, akik idén egy külön kategóriával "díjazták" Willis pocsék filmjeit. Akkor még nem tudhatták, hogy az egészségi állapota van a háttérben, így megbánták a gúnyolódást, akárcsak nemrégiben Shelley Duvall Arany Málnáját, amit a Ragyogásban nyújtott alakításáért ítéltek neki.

A 67 éves sztárral dolgozók szerint az elmúlt években Willisnek fülhallgatón keresztül kellett súgni a szöveget, és sok akciójelenetét testdublőrökkel kellett felvenni.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy problémái vannak" – mondta egy bennfentes a Page Sixnek. "Ezért testdublőröket használtak, nem csak az akciójelenetekhez, hanem azért is, hogy minél többet legyen a filmekben."

A Los Angeles Times számos forrásra hivatkozva beszámolt egy két évvel ezelőtti incidensről a 2020-as Kódolt kockázat című film forgatásán. Willis állítólag egy vaktölténnyel töltött lőfegyvert rosszkor sütött el. A film producere és a fegyverkezelő is vitatta a beszámolót, de Willis színésztársa elmesélte az esetet. A lányát játszotta, és a forgatókönyvben Willisnek volt egy rövid szövege, amit a lövés előtt kellett volna mondania. Ez nem történt meg, csak lőtt, és amikor újravették a jelenetet, a színész ismét elfelejtette a szöveget.

A stáb egyik tagja hozzátette:

Mindig ügyeltünk arra, hogy senki ne legyen a tűzvonalban, amikor a fegyvereket kezelte.

Mike Burns, a 2020-as Gyilkos ösvény rendezője azt mondta a film forgatókönyvírójának, hogy Willis jeleneteit csökkenteni kell. "Úgy néz ki, hogy körülbelül 5 oldallal kell lefaragnunk Bruce szerepét. A párbeszédeit is meg kell rövidítenünk egy kicsit, hogy ne legyenek monológok, ilyesmik." Burns többször forgatott együtt a színésszel, aki minden alkalommal más, hol jobb, hol rosszabb teljesítményt nyújtott. A rendező el is határozta, hogy többet nem dolgozik vele.

A még bemutatás előtt álló White Elephant forgatásán részt vevő két stábtag azt állítja, hogy egy szörnyen tragikus jelenet tanúi voltak. Willis az egyik zavart pillanatában ezt kérdezte:

Tudom, hogy miért vagy itt, és tudom, hogy te miért vagy itt, de én miért vagyok itt?

Az eredeti írást itt találja.

Zenei Támogatási Program

Rendelők az iskolában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek