Debrecen
2022-03-31

Zenei Támogatási Program

Több pályázati lehetőség is várja Debrecenben a könnyűzenei életben tevékenykedőket.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy idén is elindul a Zenei Támogatási Program, amelyben öt kategóriában, vagyis próbahelyiségek bérlésére, könnyűzenei hangfelvételekre, zenei menedzsmentre és háttér szakmai képzésre, hangszervásárlásra, valamint könnyűzenei videoklipekre pályázhatnak a zenekarok. A pályázat beadási határideje április 30-a.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a Zenedoboz projekt pályázati felület már a holnapi naptól nyitva lesz és a középiskolások jelentkezését június 15-ig várják. A Zenedoboz jelenleg a Csokonai Gimnázium udvarán üzemel, amelyet a Rocksuli jóvoltából a DEMKI hangszerekkel rendezett be. A projekt célja, hogy segítse a könnyűzenei életet Debrecenben. Emellett a fiatalok feladata, hogy találjanak ki egy programot, amire használni fogják ezt a közösségi teret és a nyertes iskolához kerül majd a Zenedoboz, mint legutóbb.

Végül Puskás István beszámolt az első Made in Debrecenről is, amelyet múlt hétvégén rendeztek meg. A felhívásra 105 helyi zenekar jelentkezett, amely más városból érkező zenekarokkal is kiegészült. Így 8 helyszínen 120 zenekar lépett fel múlt szombaton Debrecenben.

Felnőttek között is remekelt a DEAC fiatal lovasa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek