MegMinden
2022-03-08

Battai Sugár

(deac.hu)

A junior Eb után a felnőttek között is helyt állt.

Ötödik helyen végzett a magyar női kardcsapat vasárnap az athéni világkupán.

Szerdán még a szerbiai Újvidéken nyert junior Eb-címet, pénteken pedig már Görögországban lépett pástra felnőtt vk-n Battai Sugár. A DEAC kardvívója négy győzelemmel és két vereséggel jutott tovább a selejtezőkörből, majd a főtáblára jutásért a korábbi Európa-bajnok georgiai Kakianival csapott össze. Kettejük szoros csatáját ezúttal Kakiani nyerte (15:13), de öröm az ürömben, hogy így legalább jutott egy nap pihenő Suginak.

Vasárnap a csapatversennyel folytatódott a világkupa, amelyen a Battai Sugár, Katona Renáta, László Luca és Pusztai Liza alkotta négyes képviselte Magyarországot. A debreceni vívóhölgy számára mindenképpen dícséretes, hogy a Magyar Vívó Szövetség hivatalos honlapja így kezdi a versenyszámról írt tudósítását:

“Kezdjük talán Battai Sugárral az athéni női kardcsapatról történő beszámolót. Elvégre az azért egészen különleges, hogy valaki a negyedik versenynapját vívja végig egy héten belül. Sugi az újvidéki junior Eb-n hétfőn nyert egy egyéni bronzot, szerdán egy csapataranyat. Aztán pénteken vívott az egyéni Világkupán, most pedig főszerepet játszott abban, hogy a magyar csapat ötödik lett az athéni Világkupán.”

A nyolcaddöntőben Kazahsztánt győzték le a magyar lányok 45:38-ra, úgy, hogy Sugi +8-as tusarányával a legjobb teljesítményt nyújtotta. A négy közé jutásért hiába vívott ismét kiemelkedően Dávid László tanítványa (+5-ös mutató), Japán ezúttal jobbnak bizonyult a mieinknél – 45:41. A helyosztók első mérkőzésén 45:43-ra nyert a Gárdos Gábor szövetségi edző által irányított magyar négyes az egész nap remeklő kanadaiak ellen (Battai +11), majd az ötödik helyért vívott asszóban a világranglista negyedik Dél-Koreát sikerült felülmúlni 45:37-re.

Eredmények:

Női kardcsapat Világkupa, Athén, 21 induló

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:38 (Battai +8, Katona 0, Pusztai -1)

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 41:45 (Pusztai +5, Battai +4, Katona -3, László -10)

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kanada 45:43 (Battai +11, Pusztai +5, Katona -14)

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 45:37 (Pusztai +9, Katona +4, Battai -5)

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Japán, 3. Egyesült Államok, …5. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, László Luca, Pusztai Liza)

Az eredeti írást itt találja.

Útépítés a Kisbánya utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek