MegMinden
2023-01-01

Zacher Gábor

(mandiner.hu)

A toxikológus elmondta, mi a teendő, ha valakinek túl erősre sikeredett a szilveszter estéje.

Zacher Gábor szerint a másnaposság elkerülésére a legjobb módszer, ha keretek közé van szorítva az alkoholfogyasztás, ám megosztott pár tippet arra az esetre, ha ez mégsem sikerülne. Azzal kezdte, hogy semmiképp se éhgyomorra történjen az ivás, ugyanis 

„ha egy jó kis csülköt megeszik az ember, akkor az alkohol lassabban szívódik fel, mintha valaki üres gyomorra betol egy szénsavas italt, koktélt vagy valami töményet”.

Állítása szerint a tejfölnek lehet jótékony hatása, mert vakolatként óvhatja a gyomornyálkahártyát. Ezzel szemben a savanyú uborka és káposzta tovább fokozhatja a gyomorégést. Az Indexnek elmondta, érdemes odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, ugyanis az alkohol tágítja a perifériás ereket,

így az ember sokat izzad, ráadásul a hányás plusz folyadékveszteséget jelent.

Kijelentette, hogy a víz helyett az izotóniás italok fogyasztását javasolja a másnaposság kezelésére, ugyanis ezekkel azokat az ionokat és nyomelemeket is lehet pótolni, amelyeket az ember alkoholfogyasztáskor elveszít.

Véleménye szerint hibás a felfogás, mely szerint a gyorséttermi ételek jelentik a megoldást, ugyanis nincs abban semmi szakmaiság, hogy az majd felszívja az alkoholt. 

A gyomor kiürítésével, így például hányással tehermentesíthető az emberi szervezet”

– mondta, majd azzal folytatta, ha az ember már elkezd émelyegni az alkoholtól, akkor elképzelhető, hogy a taktikai hányás segíthet.

Az eredeti írást itt találja.

Stork Natasa

Szélsőségek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek