MegMinden
2022-02-26

Brüsszel

(index.hu)

Tiltólistára került Putyin-

A magyar külügyminiszter péntek este jelentkezett be Brüsszelből, és beszélt azokról a szankciókról, amelyeket az oroszokra kivet az Európai Unió. Ezen kívül közölte azt is, hogy mi a helyzet a kijevi magyar nagykövetségen, illetve a magyar–ukrán határon.

Arról az eredményről tudok önöknek beszámolni, hogy a külügyminiszterek tanácsa elfogadta a szankciós csomagot

– közölte Szijjártó Péter. Hozzátette: Magyarország szempontjából fontos volt az, hogy a szankciós csomag ne veszélyeztesse Magyarország energiaellátását és a „rezsicsökkentés vívmányainak a fenntartását".

Jó hír, hogy ez a szankciós csomag nem sodorja veszélybe a magyarországi energiaellátás biztonságát, hiszen nem tartalmaz korlátozó intézkedést földgázbeszerzés vonatkozásában [...] és nem tartalmaz korlátozást a nukleáris energia békés célú felhasználásra vonatkozólag sem.

– fogalmazott a külügyminiszter.

A tárcavezető a külügyminiszteri tanácsülés után nyilatkozva kifejtette: a szankciós csomag öt fő pontból áll, tartalmaz pénzügyi korlátozásokat oroszországi vállalatokkal és elsősorban bankokkal szemben. Ezen vállalatoknak és bankoknak az Európai Unióból történő forrásbiztosítás nem lehetséges – magyarázta. Közölte: másodikként az energiaszektort érintő korlátozások szerepelnek benne, harmadikként pedig a légiközlekedési ágazatot érintőek, alapvetően a légiközlekedési ipart érintő szigorítások. Negyedikként tilos a kettős felhasználású termékek és technológiák exportja, ötödikként pedig

„SZEMÉLYEK LISTÁZÁSÁRA KERÜLT SOR”, OROSZORSZÁG ELNÖKE ÉS KÜLÜGYMINISZTERE IS RAJTA VAN A LISTÁN, DE NEM A BEUTAZÁS, HANEM A VAGYONBEFAGYASZTÁS TEKINTETÉBEN.

Az eredeti írást itt találja.

Ma van A Dal 2022 első elődöntője

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek