MegMinden
2021-11-27

Újdonságok

(kortarsonline.hu)

Hazai zenei megjelenések októberben.

Vannak élmények, amik nyomasztanak, és vannak, amiktől először megijedünk, ám szembenézve velük elönt minket a nyugalom. De hogyan vetkőzzük le a toxikus múltat úgy, hogy közben ne veszítsük el önmagunkat és kapcsolatainkat a hagyományokkal? Ennek a kereséséről szólt sok új zene a múlt hónapban.

Négy év kihagyás után jelentkezett új anyaggal az alt-rock színtérről már ismerős Deep Glaze, ráadásul több taggal is bővült a formáció: a FOMO-ban főszerepet játszó Golecász Jorgosz és Dimitris Topuzidis mellé olyan előadók szegődtek, mint Gyányi Marcell, Klausz Ádám és Csernovszky Márk. A vérfrissítés egyébként egyáltalán nem tett rosszat a bandának, sőt új hangzások (helló, szintik!) és ismerős üzenetek is felcsendülnek a sorok között. A nagylemezt felvezető Morning Light olyan, mint egy nagy lélegzetvétel, egy jóleső sóhaj – szinte érződik, ahogy révbe értek a srácok. Reméljük, hogy ez a flow még sokáig kitart.

Akármilyen messze próbálunk kerülni, nincs az a fizikai távolság, ami segítene leküzdeni a családon belül öröklődő traumákat. A hollandiai székhelyű magyar énekesnővel operáló Borka Balogh épp ezeket a generációkon átívelő szorongásokat és rossz viselkedésmintákat énekli meg háromfázisú lemezén, amely mindegyik epizódjában egy-egy új érzelmet fogalmaz meg: látjuk a felismerés, a küzdés és a minták alól kitörni vágyás folyamatait. Külön érdekesség, hogy a népszerűbb dark indie-vonulatok mellett visszaköszön az énekesnő, Borka népzenei kötődése is, egyfajta főhajtásként magyar hagyományai felé.

Az eredeti írást itt találja.

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

Tankcsapda

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek