MegMinden
2021-11-16

Studió K

(deszkavizo.hu)

Négy friss előadás a Stúdió K repertoárján

Idén ősszel két, a járvány miatt elmaradt bemutatót (Závada Péter: A széplélek, Günter Grass – Gyarmati Kata: Kutyaévek) pótolt a Stúdió K Színház, továbbá elkészült Hegymegi Máté új rendezése, a Heilbronni Katica, december 17-én pedig először lesz látható a Tigris, a színház ötvenéves fennállásának ünnepi előadása.

Az idei évben a Stúdió K Színház a repertoáron lévő darabjaival, valamint új bemutatóval várja a közönségét. Diego de Brea szlovén és Mirko Radonjić montenegrói rendezők a balkáni színházi kultúrát hozták magukkal, amely meglepő természetességgel használja más művészetek eszközeit: De Brea a némafilmes színjátszás hagyományait formálta burleszk vígjátékká Amikor én halott voltam címmel, Radonjić pedig a képzőművészet segítségével teremtette meg Günter Grass regényének borzalmasságában is csodaszép világát a Kutyaévekben. Závada Péter új drámája,

 A széplélek és a Hegymegi Máté rendezte NERO emberarcú uralkodókat állít színpadra, majd azt firtatja, hogy vajon mi, vagy még inkább ki formálta ezeket a kezdetben szerethető karaktereket zsarnokká. Hegymegi új rendezése, a Heilbronni Katica viszont eltávolodik a politikától és a szerelem természetfeletti titkait kutatja – mindezt egy konditerembe helyezve.

Az eredeti írást itt találja.

Waldorf

Női futball

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek