MegMinden
2024-01-10

Fejes

(index.hu)

A Tankcsapda dobosával, Fejes Tamással erősít a TV2.

Magyarországon elsőként műtárgykereskedő show-val rukkol elő a TV2, ami január 22-től lesz megtekinthető a tévéképernyőkön minden hétköznap, a Szerencsekerék után.

Ahogy a TV2 sajtóközleményéből kiderül, új műsorukban, a január 22-én induló Kincsvadászokban családi ereklyék, értékesnek vagy épp értéktelennek gondolt régiségek keresik új gazdájukat. A már Európa-szerte sikeresnek bizonyuló formátum műsorvezetője Till Attila lesz, aki a műsor szakértőivel igyekszik utánajárni annak, hogy a szereplők által eladásra kínált tárgyak értékesek-e, vagy sem.

A felbecsülést követően kerülnek az ereklyék az öt műkereskedő elé, akik licitálnak rájuk, a legmagasabb ajánlat után pedig az eladó eldöntheti, megválik-e a tárgytól, vagy inkább hazaviszi. A közlemény szerint akadt olyan tárgy, ami több millió forintért kelt el.

A műsor két szakértője Kelen Anna és Megyesi Balázs. Előbbi művészettörténészként szakérti és kutatja a festményeket és kerámiákat családi galériájuk, a Virág Judit Galéria számára, ami 25 éve a hazai műtárgykereskedelem meghatározó szereplője. Kelen nevéhez kötődik az eddigi legmagasabb aukciós rekord leütése, miután 2021 decemberében Csontváry Kosztka Tivadar: Titokzatos sziget című festménye 460 millió forintért kelt el. Emellett pedig számos magyar festmény és műkincs felderítésében vett részt. Míg Megyesi műtárgyszakértőként főleg hagyatékok becslésével foglalkozik, és az a küldetése, hogy bebizonyítsa, műtárgyakkal dolgozni igenis menő.

Mint az a közleményből kiderül, a műsorban szereplő öt műkereskedő:

  • dr. Katona Szandra, a Cogito Art Műtárgygaléria tulajdonosa, igazságügyi műtárgyszakértő, aki nem csak kereskedik a műtárgyakkal, de restaurálja is őket,
  • Fertőszögi Péter művészettörténész, Magyarország legnagyobb múltú aukciósházának, a BÁV-nak a művészeti igazgatója,
  • Nagyházi Lőrinc, a Nagyházi Galéria és Aukciósházat birtokló, nagy múltú műkereskedő család harmadik generációs kereskedője,
  • Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa, aki közel harminc éve foglalkozik hangszerkereskedelemmel,
  • Molnár Viktor, műtárgybecsüs és az Amikor Galéria tulajdonosa.

Az eredeti írást itt találja.

Scorpions

Elgurult a gyógyszer

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek