MegMinden
2021-10-02

IMAGINE50

(Facebook)

Jótékonysági John Lennon-est

1971. szeptember 9-én jelent meg John Lennon Imagine című albuma. A címadó dal a XX. század egyik legfontosabb dala, egyben a világtörténelem legnagyobb békehimnusza. Az elmúlt 50 évben olyan előadók dolgozták fel többek között, mint David Bowie, Madonna, Stevie Wonder, Elton John, Lady Gaga, Diana Ross, Liza Minelli, Neil Young, Peter Gabriel, A Perfect Circle vagy Avril Lavigne, de az idei Olimpián is az Imagine nyitotta meg a rendezvényt John Legend közreműködésével, Hans Zimmer átiratában. Fél évszázad alatt közel ezer feldolgozás született már.

A dal tartalma, mondanivalója sajnos aktuálisabb, mint valaha. 2021. október 8-án a dalt és a teljes albumot megünnepeljük vetítés, beszélgetés és élő fellépések formájában is. Várjuk az előadók jelentkezését a laszlo.reszegi@gmail.com címen vagy a +36706336680-as telefonszámon! Fontos: október 8-án csakis az album dalai fognak elhangzani élőben, a The Beatles szerzeményei most nem.

A korábbi The Beatles-estekhez hasonlóan az IMAGINE 50 rendezvény is jótékony célt szolgál majd, ezúttal a dalban is megjelenő éhezés felszámolását szeretnénk támogatni. Az 1980-ban, Lennon halálának évében alakult nemzetközi Food Not Bombs mozgalom helyi csapata, a Food Not Bombs Debrecen kapja meg a belépők árából befolyt bevételt.

 

2021. OKTÓBER 8., PÉNTEK, 18:00 

Nagyerdei Víztorony

Az eredeti írást itt találja.

Vadászati világkiállítás

DVSC-MOL Fehérvár FC 1:1

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek