MegMinden
2021-09-21

Nigel Kennedy.

(hvg.hu)

Nem akarták, hogy a sztárhegedűs Jimi Hendrixet játszon.

 

Pár nappal a tervezett dátum előtt lemondta a Robert Albert Hallba tervezett koncertjét Nigel Kennedy. Hendrix helyett Vivaldit kértek volna tőle.

A világ egyik legismertebb hegedűművésze, Nigel Kenney a Classic FM szervezésében lépett volna fel, ám kikötötték, hogy ne adja elő a Jimi Hendrix-feldolgozását, helyette Vivaldi Négy évszakát tűzze műsorra, „mert Hendrix nem passzol a hallgatóik ízléséhez”. Ezen e zenész annyira felhúzta magát, hogy lemondta a koncertet – vette észre a 24.hu. Kennedy szerint ez annyira őskori szemlélet, hogy a rádiót ezentúl csak Jurassic FM-nek nevezi majd.

„Ez zenei szegregáció. Ha emberekkel bánnának így, illegális lenne. Ha ez a hozzáállás ennyire jelen van a művészetekben, akkor nyilvánvalóan nem oldottuk még meg az előítéletek problémáját. Sokkal többről van szó, mint hogy engem felzaklattak egy kicsit, az előítéletesség a zenében szörnyű dolog. Effektíve azt mondják, hogy Hendrix belefér a Marquee Clubban, de nem fér bele az Albert Hallban” – nyilatkozta a zenész.

Nigel Kennedy a Royal Albert Hallban a Chineke! nevű, fiatal fekete és egyéb színes bőrű kisebbségekhez tartozó zenészekből álló zenekarral akarta előadni Jimi Hendrix néhány dalának feldolgozását.

Az eredeti írást itt találja.

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek

Űrcentrumot alapított az ELTE - űrtudományi képzés indul

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek