MegMinden
2021-09-16

Hobo

(origo.hu)

Vidnyánszky Attilától tanultam, amit a színpadon csinálok, az fontosabb nálam

"Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretném bemutatni – nyilatkozta 2005 táján Földes László Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. József Attila Hobo számára olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, vagy Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit. Szeptember 19-én, vasárnap ötszázadik alkalommal mutatják be a Nemzeti Színházban a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóesetet - már most is alig lehet jegyet kapni rá. "Amit az estjeimen előadok, az fontosabb nálam. Ez megemel. Óriási megtiszteltetés és hatalmas szolgálat, hogy a József Attila-estet már ötszázadik alkalommal mutathatom be" - mondta Földes László Hobo. Az est előtti hétvégén, szeptember 11-én pedig ünnepélyesen felavatják Mezőtúron azt a katonai őrtornyot, ahol Földes László Hobo 1964-ben sorkatonaként őrt állt, és ahol eldőlt, hogy zenész, előadóművész lesz. Interjú Földes László Hobóval. (Az interjú a múlt héten készült.)

Ötszázadik alkalommal láthatják a nézők Vidnyánszky Attila rendezésében a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadást szeptember 19-én este. Mikor láthatta először az előadást a közönség?

Először 2005. január ötödikén mutattuk be a MU Színházban, ami a Lágymányosi Közösségi házban volt. Ezt az előadást azóta folyamatosan játsszuk nemcsak színházakban, hanem például börtönben vagy templomban is. A Nemzeti Színházban 2013. október 31-e óta van repertoáron. Szeptember 19-én ötszázadik alkalommal lépek vele színpadra.

Az eredeti írást itt találja.

Koronavírus: 26 új eset Hajdú-Bihar megyében

Suzuki Jimny

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek