MegMinden
2021-08-20

Dzsudzsák

(origo.hu)

Vissza a válogatottba?

A 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs bombaformában kezdte az OTP Bank Liga 2021-22-es szezonját. A Debrecen focistája három forduló alatt lőtt két gólt, adott két gólpasszt, mellette pedig egy kulcspasszal is hozzájárult csapata kilenc szerzett góljához. A 34 éves válogatottsági társcsúcstartó legutóbb 2019 novemberében lépett pályára a nemzeti csapatban, de könnyen lehet, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újra felfedezi magának a korábbi csapatkapitányt, aki minden megszólalásával hangsúlyozza, hogy nem mondott még le a válogatottságról.

Marco Rossit 2018 nyarán nevezték ki a válogatott élére, és a székfoglalójában leszögezte, hogy csak olyan játékosokat hív meg a válogatottba, akik rendszeresen játszanak a klubcsapatukban. Az olasz mester tartotta a szavát, az éppen klub nélkül tengődő Dzsudzsáknak akkor nem is küldött meghívót.

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya ezért négy Nemzetek Ligája-meccsről is lemaradt, azonban év végére visszakerült a nemzeti csapatba, így az Eb-selejtező sorozatot végigjátszotta. 2019 novemberében a válogatott az Eb-szereplés kiharcolásáért lépett pályára Cardiffban, a Dzsudzsák vezette csapat azonban 2-0-ra kikapott, így elúszott az egyenes ágon való kijutás esélye. A meccs előtt azonban már biztos volt, hogy ha kikap a magyar csapat, akkor is Eb-pótselejtezőt játszhat.

2020 februárjában Dzsudzsák Balázst egyik napról a másikra, teljesen váratlanul lapátra tette az arab emírségekbeli klubja. Az al-Ittihad Kalba a hivatalos Instagram-oldalán közölte, hogy nem tart igényt Dzsudzsákra, majd a közösségi oldalon elérhető keretlistáról is eltüntették a nevét.

A 108-szoros válogatott focista ezt követően szintén az emírségekbeli al-Ain csapatánál futballozott három hónapot, szeptemberben aztán hazatért Debrecenbe, hogy az NB I-ből kiesett nevelőegyesületét segítse visszajuttatni az élvonalba.

A válogatottság időközben szóba sem jöhetett, ugyanis a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a 2020 márciusára tervezett bolgárok elleni Eb-pótselejtezőt.

Dzsudzsák a hazatérése után jó időre lemondhatott a válogatottságról, ugyanis Marco Rossi szövetségi kapitány kijelentette, hogy a válogatási elveibe nem fér bele, hogy bárkit is meghívjon a másodosztályból. Az olasz szakember ehhez tartotta magát, mert nem csak Dzsudzsákot nem hívta, hanem a Vasashoz igazoló Pátkai Mátét sem, aki a horvátok és a walesiek elleni hazai Eb-selejtezőn is győztes gólt lőtt.

 

Az eredeti írást itt találja.

Murányi Lászlót keresik

Vincent Damon Furnier

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek