MegMinden
2021-08-18

Betti

(zenekult.hu)

"jelenleg egy megújulásban vagyok és ezért úgy érzem, hogy még jó pár év bennem van!"

A Desperado együttes vörös bombázója, Gábor Betti két évtized után kilépett az ismert és közkedvelt popzenei formációból. A közönségnek azonban nem kell nélkülöznie Bettit a jövőben sem, ugyanis Joshsal énekel tovább. Többek közt az új formációról is szó esik az alábbi, vele készült interjúnkban.

- Másfél évvel ezelőtt (2019 évvégén) "Lélegezz velem" címmel jelent meg a szóló albumod. Az albumról az "Így szeretem" című dal egy klipet is kapott. Az elmúlt hetek híreit olvasva feltettem magamban a kérdést, hogy ekkor már vajon mocoroghatott a fejedben az, hogy idővel elváljanak az útjaid a Desperado-s srácokkal?! Hogy jött a szoló album elkészítésének ötlete egyáltalán..?

Az biztosan megfordult a fejemben, hogy szeretnék valami újat is mutatni a közönségnek és hogy semmi sem tart örökké… Poénból beadtam egy pályázatot album készítésre és láss csodát, megnyertem! Innentől pedig őrült tempóban kezdődtek el a dolgok. A szövegek nagy részét Szakos Andi írta, de volt amit Josh írt és egyet Zoy. A zene része a férjem Moszi és egy fantasztikus gitáros barátunk Czapp Feri érdeme!

 

- Hogy összegeznéd az elmúlt 20 évet, amit a Desperado-ban eltöltöttél?

 

Volt időm arra, hogy összegezzek, mert 8 hónapig nem találkoztam a fiúkkal. Sok-sok szép élmény, rengeteg sikeres dal, lemez, videoklip és fellépés van mögöttünk. Olyan emlékek és utazások, amikre visszagondolhatok bármikor. Azonban, ha őszinte akarok lenni, márpedig miért ne, akkor rengeteg fájdalmas és lemondásokkal teli pillanat is az eszembe jut. Sokszor nem úgy történtek az életemben a dolgaim, ahogyan én szerettem volna, mert nagyon megalkuvó voltam és szinte mindig mindent alárendeltem ennek az együttesnek; amit így utólag már nagyon bánok.

De mivel a múlton nem fogok rágódni, ezért csak előre tekintek és azért lettem az, aki ma vagyok; mert sokat tanultam az elmúlt több mint 20 évből.

 

- A hangszíned és a személyiséged karakteres és nagyon határozott jellemnek tűnsz, így hát azon nem igazán lepődtem meg, hogy idővel "megérett" az önálló projekt. De 20 év az rengeteg idő. Nagyon alkalmazkodó is lehetsz ugyanakkor, vagy csak egyszerűen kiváló csapatjátékos vagy? Mit mondasz…? :) 

Szerintem minden igaz rám egyszerre abból, amit leírtál J. Azt viszont hozzátenném, hogy a határozott jellemem mögött rengeteg munka van, mert nem voltam az. Régen kézilabdáztam és nagyon szerettem csapatban játszani és valahová tartozni és jól is alkalmazkodom, talán ezért is tartottam ki olyan sokáig a két fiú mellett.

- Jelenleg Joshsal közösen koncerteztek. Összeállítottatok egy közös műsort. Eztán csak így láthat téged a közönség? (Tehát, hogy csak élő koncert és csak Josh-al közösen, vagy önálló műsorral is megrendelhetnek téged eztán a szervezők?)

Mivel valóban csapatjátékos vagyok, ezért szeretem a színpadot több emberrel megosztani! Nagy egymásra találás volt ez Joshsal és a jövőben ezt az élőzenekaros műsort szeretnénk sikerre vinni! Mind a kettőnknek más ez, mint amit eddig csináltunk. Főleg úgy, hogy egymás dalaiban is közreműködünk. Aki eddig látta a koncertünket, mindenki szerint tele van lendülettel, energiával. Ezért kezdtük el anno ezt a szakmát és most újra átélhetjük ezt az egészet!

 

Az eredeti írást itt találja.

Elkerülheti a bírósági felelősségre vonást a sárrétudvari férfi

Papp László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek