MegMinden
2022-06-06

Dorka

(igazino.hu)

Problémás házasság, vagy új élet a szeretőddel ?

Dorka közel tíz éve él Németországban. A férjével és a fiukkal költöztek ki annak idején, egy jobb élet reményében. Kemény munkával és sok kitartással lassan mindent elértek, amit szerettek volna.

Igazi álomcsalád volt az övék: Dorka nevelte a fiút, szépítgette a lakást, ellátta a ház körüli teendőket, és mindig frissen főtt vacsorával várta haza a fáradt férjét. Emellett minden erejével azon volt, hogy a hálószobában se veszítse el az érdeklődését iránta István. Később pedig már ő maga is munkába állt, hogy még jobb életszínvonalon élhessenek. De ahogy ez lenni szokott, meglett a dolog hátulütője. Egy étteremben, konyhán kapott munkát. Nem volt sétagalopp, de megfizették. Itt ismerkedett meg az elvált, gyermektelen Samuellel… Egyikük sem értette igazán, mi történik vele, de hamarosan egyre közelebb kerültek egymáshoz. Dorkának persze lelkiismeret-furdalása volt – már akkor, amikor még semmi nem történt köztük. De már első alkalommal többnek érezte ezt az egészet puszta vonzalomnál.

Samuelnél akkor kezdődtek a gondok, mikor rájött, hogy itt egy nő, aki végre tényleg érdekli. Nem csak külsőleg, nem csak néhány kellemes óra erejéig, hanem igazán. Már 6 éve elvált, és eddig testi kapcsolatokkal élte túl a mindennapokat. A lelkiség teljes mértékben kikopott a mindennapjaiból. Eddig. Így most nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Látszólag csak barátok voltak, valójában azonban apró csodák sorozata kezdődött kettejük között.

A napok monotonitását néhány pillantás, kedves szó tette élhetőbbé. Otthon mindketten máshogy próbálták orvosolni a problémáikat és boldogabbá tenni a fájó valóságot. Dorka észrevette, hogy lassan széthullik a házassága. Ám minél kevesebb szeretetet kapott a férjétől, minél inkább próbálta a problémáikat megbeszélni, István annál inkább elzárkózott.

Kerülte a konfrontációt, és talán a végére már ő maga is elhitte, hogy minden úgy jó, ahogy van. Dorka viszont nem volt boldog. Kétségbeesésében alkoholhoz nyúlt, míg a másik oldalon Samuel a narkotikumoktól várt vigaszt. Aztán a férfi egyik napról a másikra egyszer csak nem ment többé dolgozni. Dorka mástól tudta meg, hogy áthelyezték. A kísértés veszélye elmúlt, a probléma megoldódni látszott.

Az eredeti írást itt találja.

A Föld bajnoka

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek