Hajdú-Bihar
2021-08-16

A debreceni tűzoltók fékezték meg idén a legtöbb tüzet

Az idei első félév statisztikái szerint a debreceni tűzoltók vonultak a legtöbbször tűzeset miatt, de a városunk tűzoltói a műszaki mentésekben is élen járnak.

Több mint kétszázezer ember él Hajdú-Bihar megye székhelyén, így nem meglepő, hogy az idei első fél év statisztikája alapján a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a legtöbbször tűzesetek miatt, írja vasárnapi Facebook-posztjában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A debreceni tűzoltók a műszaki mentésekben is élen járnak, a képzeltbeli dobogó második fokán állnak.

A híradás szerint a féléves adatoknál a beavatkozások számát hasonlították össze, a téves jelzések, a megtévesztő bejelentések és a már felszámolt káresetek nem szerepelnek a statisztikában.

Így a debreceni hivatásos tűzoltók fél év alatt Magyarországon a legtöbbször, 479 alkalommal oltottak tüzet, és másodikként 544-szer végeztek műszaki mentést.

A dicsőség az övék, de szívesen lecsúsznának a dobogóról, ám ehhez a város lakóinak a közreműködésére van szükségük. Például ne gyújtsunk tüzet ott, ahol nem lehet, vizsgáltassuk felül az elektromos eszközeinket, és vezessünk óvatosabban!

Bo Burnham

Virágudvar az Ifi Házban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek