MegMinden
2021-06-27

David Attenborough

(mtvsz.blog.hu)

A bolygónk jövőjének tudománya

David Attenborough több mint 70 éves televíziós munkássága során az élet és halál kérdését a ragadozó és a zsákmány közötti küzdelemben fogalmazta meg. Az édeni és gazdag természeti világ lenyűgöző megnyilvánulásainak bemutatását az utóbbi években egy teljesen más fajta narratíva váltotta fel, amikor dokumentumfilmjeiben először a megmaradt éden megkérdőjelezhetlen puszulása kapott egyre nagyobb teret, majd a mindannyiunkat fenyegető éghajlati válság veszélyének kérdései.

A 2020-as David Attenborough: A Life on Our Planet című dokumentumfilmben a veterán műsorvezető "tanúvallomást" tett az élete során dokumentált környezeti hanyatlásról, és politikai valamint személyes eszközökkel próbálta cselekvésre késztetni a közönséget.

Most, a Netflix számára az Our Planet alkotóival közösen készített legújabb filmjében Attenborough kizárólag a tényekre összpontosít.

A középpontban bolygónk hanyatlásának tudományos eredményei állnak, kíméletlen részletességgel bemutatva a Föld pusztulásának mértékét - és amennyiben nem változtatunk drasztikusan, - a küszöbön álló környezeti katasztrófát

Az eredeti írást itt találja.

Gareth Bale

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek