MegMinden
2021-12-27

Ünnep

(blogger42.com)

A kor, amiben élünk, egyre lazább, megengedőbb.

Sok merev társadalmi és társasági megszokástól szabadultunk meg az utóbbi évtizedekben, amelyek születésük idején érthetőek voltak, de mára porossá és erőltetetté váltak.

A körülöttünk lévő világ így egyszerűbb,  de sajnos éppen ezért szürkébb is lett. Napjainkra az öltözködési szokások is radikálisan megváltoztak, ahol korábban szmokingot illet viselni, ma néha már  a bermudát is elnézik, ami  persze érthető, ha arra gondolunk, hogy puha casual darabokat viselni sokkal egyszerűbb, mint fegyelmet és tartást követelő ruházatot. Az irány egyértelmű, mégis érdemes néha megállni egy pillanatra, és odafigyelni arra, hogy ne dobjunk ki minden szép és értékes szokást az ablakon. Érdemes ezért a legszebb ünnepnapokon  a kifinomultságra  is gondolnunk, és nem csak gazdag ajándékokkal és bőséges asztallal,

hanem egymást megtisztelő  ideális stílussal is ünnepelnünk.

Nem csak a fa díszének színei, az érzelmek átadása,  az ajándékok adják meg az ünnepi percek hangulatát, hanem az örömteli együttlét minősége, az ünneplő emberek milyensége, a ruházat üzenete, ünnepélyesség is. Ilyenkor decemberben az ünnepekről szól minden, már a hónap első napjaiban elkezdődnek és egymásba érnek a céges és baráti rendezvények, fogadások, vacsorák, kisebb és nagyobb összejövetelek. Ünnepi lázban égünk, ajándékozunk, szeretünk, örülünk. A nagy készülődésben sajnos leginkább magunkra nincs időnk, ez közhely de nagyon igaz, kapkodva rohanva éljük meg ezt a hónapot és kimerült fáradtságban az ünnepi pillanatokat is.

Ideje lenne ezen változtatni, nem csak másokat, hanem magunkat is megajándékozni egy kis odafigyeléssel.

Adjunk ilyenkor jobban a megjelenésünkre, a ruházatunk kitaláltságára, finomságára, különlegességére, ünnepeljünk szépen ez által is. Hiszen az alkalomhoz illő ruházattal nem csak a pillanatot, de környezetünket, munkatársainkat, barátainkat, szeretteinket, és nem utolsó sorban magunkat is megtiszteljük. Nem jelenti ez persze azt, hogy minden egyes alkalommal különleges ünnepi ruházatot kell ölteni, de jelenti viszont azt, hogy mindenki törekedjen a saját öltözködési szokásainak megfelelően a legjobbat viselni.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecen helyett Budapesten szállt le a WizzAir párizsi járata

Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek