MegMinden
2021-06-03

Becsky István

(civishir.hu)

Ingyen kapja Debrecen a városmarketinget: világszerte milliók nézik a show-t

Cívishír: Két élvonalbeli klub elnökeként igencsak nehéz időszak lehet Ön mögött a világjárvány miatt. Hogyan sikerült ezt lélekben átvészelni? Kezdjük a kosárlabdával!


Becsky István: A koronavírus a mi csapatunkat sem kímélte, a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy felborult a napi, a heti rutin. Nem tudták a fiúk, hogy mikor játszanak, mikor edzenek, az a szervezettség, amiben egy sportoló él, hónapokra megszűnt. Komoly háttérmunkát igényelt a rendszeres tesztelés, de azért kellően óvatosan voltunk: ha valaki már csak gyanús tüneteket produkált, akkor eleve nem edzhetett a többiekkel. A kosárcsapatnál előfordult olyan is a pandémia alatt, hogy öt felnőtt korú játékossal álltunk ki.

Cívishír: Ilyen körülmények között van egyáltalán számonkérés?
Becsky István: Van, csak nem úgy, mint normális helyzetben. A külföldi játékosaink is azért mutattak hullámzó formát, mert hónapokon keresztül nem érintkezhettek a szeretteikkel. Tudom, ez nemcsak Debrecenben volt így, hanem mindenhol, tehát igaz az összes ellenfelünkre is. Így nehéz volt azokat az elvárásokat támasztani feléjük, mint korábban.

Cívishír: Vonjon mérleget, mit vesztett a csapat a járvánnyal?
Becsky István: A DEAC kosárlabda-szakosztálya viszonylag könnyen megúszta, hiszen hosszabb időt csak egy fiatal játékosunknak, Kovács Ákosnak kellett kihagynia. Nyilván az egészséget tekintettük a legfontosabbnak, és mindenkit csak akkor engedtünk vissza a pályára, amikor az orvosi stáb erre engedélyt adott.

Az eredeti írást itt találja.

Vereséggel zárta a szezont a DVSC női kézilabdacsapata

Baleset szemtenúit keresik a debreceni rendőrök

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek