Médiapiac
2020-12-29

Magyar közösségi oldal született

A hagyományos közösségi oldalakhoz képest a Hundub számos új funkciót kínál a felhasználóknak.

Válaszul a Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára, új közösségi hálózatot alapítottak Magyarországon. Pál Csaba a Hundub alapítója a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: ezen a platformon a szólás és a vélemény szabadsága alapvető lesz, viszont a hagyományos közösségi oldalakhoz képest számos új funkciót is kínál a felhasználók számára.

Túl nagyra nőttek a közösségi hálókat irányító amerikai cégek, és ma már úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Ezért úgy gondoltuk

muszáj, hogy legyen választás, egy alternatíva

– jelentette ki lapunknak Pál Csaba a Hundub közösségi hálózat indulása kapcsán. A december 6-án startoló magyar közösségi platform megalapítója a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: az igazi lökést az indulásukhoz tavaly az adta, amikor mindenféle indoklás nélkül sok ezer magyar felhasználót töröltek le a Facebookról, amelyről később kiderült, hogy legtöbb esetben csak a véletlen műve volt, viszont ezért még bocsánatot sem kértek.

Szavai szerint jelenleg is szinte bármivel kapcsolatban – legyen az politikai vagy éppen a járvánnyal kapcsolatos vélemény – sújthatják a felhasználókat törléssel, vagy tiltással csak azért, mert az valahol távol nem tetszik valakiknek.

– A magyar közösségi oldal esetében viszont ilyen esetektől nem kell tartani, hiszen ez a hálózat nem alkalmaz politikai cenzúrát.

Az oldalon a szólás- és véleményszabadság alapvető – hangsúlyozta Pál Csaba.

 

Több mint 4 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra

Péntek helyett szombaton szállítják el a szemetet Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek