Külföld
2021-08-20

Az István, a király rockopera székelyföldi előadásával ünnepeltek Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön székelyföldi, erdélyi előadókkal mutatták be az államalapítás ünnepén az István, a király rockoperát.

A székelyföldi nagyprodukció - melyre zsúfolásig megtelt a Sepsi Aréna - a magyar és a székely himnusszal zárult. Utóbbinak először hangzott el a szimfonikus zenekarra hangszerelt változata.

    A csütörtökön tartott nyilvános főpróba és a péntek esti bemutató után még négy alkalommal áll közönség elé a produkció mintegy 250 előadója. Valamennyi elsőadásra már július végén elkeltek a jegyek.

    A péntek esti bemutatón élőben zenélt a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lépett fel.
  

  Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jött létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.

    A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő volt a produkció zenei igazgatója is. Az előadást Orza Calin rendezte.
 

Ekler Luca

Egyre többen veszik online az iskolaszereket

MTI

Szerző
Hasonló cikkek