Külföld
2022-09-04

Ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában az erdőtüzek miatt

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek, és egy fűrésztelep kigyulladása miatt.

 Az állam északi részén Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.
    Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

    Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni.
    Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a 40 fokot, több mint 10 fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.
    Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

Dombival megtört a jég, első győzelmét szerezte a DVSC

Emelkedő forgalomban csökkent a BUX a héten

MTI

Szerző
Hasonló cikkek