Külföld
2021-03-21

Koncert volt Berlinben! Három perc alatt minden jegy elkelt!

Hangversenyen, ezer fővel tesztelték Berlinben, hogyan terjed a koronavírus

Hónapok óta először játszott szombaton nagyszámú közönség előtt a Berlini Filharmonikusok annak a németországi kísérleti programnak a részeként, amelyben azt vizsgálják, hogy miként működhet az előadó-művészet a koronavírus-járvány közben.

A HANGVERSENYEN EZER OLYAN EMBER VEHETETT RÉSZT, AKINEK KORONAVÍRUS-GYORSTESZTJE NEGATÍV VOLT. 

A tesztet a rendezvény napján, legkésőbb a műsorkezdés előtt 12 órával kell elvégeztetni. A tesztet a jegy felmutatásával a közönség fele ingyenesen elvégeztethette a koncerttermen kívül felállított tesztközpontban, másik fele a szervezőkkel együttműködő tesztközpontok valamelyikén. Az eredményt mobiltelefonjukon kapták meg a résztvevők. 

Három perc alatt elkelt az összes jegy, ami a felfokozott érdeklődés jele a kulturális rendezvények iránt a járvány sújtotta Európában 

- mondta Andrea Zietzschmann művészeti igazgató.

A rendezvényeken kötelező volt orvosi vagy műtéti maszk, vagy az FFP2 védelmi osztályú, vagy KN95/N95 jelzésű részecskeszűrő maszk viselése, valamint az egymás közötti legalább másfél méteres távolság és az egyéb helyi fertőzéshigiéniai szabályok betartása.

A tesztprogramot a Berliner Ensemble társulatának előadása nyitotta meg péntek este, a társulat Benjamin von Stuckrad-Barre Panikherz című művének színpadi változatát adta elő Oliver Reese művészeti igazgató rendezésében.

A kilenc rendezvényből álló kísérleti programhoz számos világhírű intézmény csatlakozott, köztük a berlini Állami Operaház (Staatsoper Unter den Linden), a leghíresebb fővárosi színházak közé tartozó Volksbühne és a közösségi terei és éjszakai klubjai révén a világ sok országában ismert Holzmarkt kulturális központ.

Az egyedülálló kísérlet április 4-ig tart, utána összesítik és elemzik a tapasztalatokat, amelyek remélhetőleg hozzájárulnak a kulturális intézményrendszer mihamarabbi újraindításához.

Tóth Nóra: újra bebizonyítottuk, hogy milyen kiváló csapatot alkotunk

Ismét születtek szép eredmények a focibajnokságokban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek