Sport
2021-03-21

Tóth Nóra: újra bebizonyítottuk, hogy milyen kiváló csapatot alkotunk

Üveges Katalin szerint a tréningeken elvégzett kemény munka ismét meghozta a gyümölcsét.

A Debreceni Egyetem női futsalosai bajnokesélyeshez méltóan nyitották a Budaörs elleni elődöntőt. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonását 4-0 ra nyerték meg a DESOK-ban. A sikerünk értékét növeli, hogy csapatunk egyik gólfelelőse, Krascsenics Csilla sérülése miatt nem léphetett pályára.

“Most is bebizonyítottuk, hogy milyen kiváló együttest alkotunk, hiszen ha kiesik egy kulcsember, megfelelően tudjuk pótolni. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk, bár néhány malőrt azért elkövettünk. Abban bízom, hogy a következő találkozókon még ettől is meggyőzőbb játékra leszünk képesek. A budaörsieknek nem ízlett a letámadásunk, ugyanis csak ritkán tudtak eljutni a kapunkig. Szerintem ebből a győzelemből sok erőt meríthetünk a folytatásra” – nyilatkozta Tóth Nóra, aki ezúttal is gyakran már csírájában elfojtotta a rivális támadásvezetéseit.

Üveges Katalin kétszer vette be a budaörsi kaput, ezzel komoly szerepet vállalt a magabiztos sikerből.

“Öröm látni, hogy immáron mérkőzések óta négy-öt gólt szerzünk, ami a kemény munka gyümölcse. Korán megszereztük a vezetést, ami főleg lélektani szempontból bírt nagy jelentőséggel. Az első gólunk egy egyéni villanás eredménye. Ezért is szeretem a csapatomat, ugyanis nálunk gyakorlatilag mindenki képes váratlan húzással előrukkolni. Nem titok, hogy az előző hetek során nagy hangsúlyt fektettünk a letámadásra és a visszarendeződésre. A sok gyakorlásnak hála már csak elvétve követünk el hibát ezekben a szituációkban” – fogalmazott a DEAC játékos-edzője.

Ahogy arra számítani lehetett, a vendégek zárt védekezéssel próbálták megnehezíteni a dolgunkat, ám szerencsére megtaláltuk ennek az ellenszerét.

“Nyolc-tíz forgásvariációnk van arra, hogy az ilyen taktikát választó csapatok reteszét feltörjük. A betömörülő védelem ellen az átívelt labdák általában kifizetődnek, ha jók az elmozgások, ez most is bebizonyosodott” – mutatott rá Üveges Katalin.

Amennyiben a debreceni lányok jövő szombaton idegenben is két vállra fektetik a budaörsieket, biztosítják a helyüket a fináléban.

Bíró Ádám

Fotó: Derencsényi István

A kormányzat tovább dolgozik az egyszülős családok terheinek enyhítése érdekében

Koncert volt Berlinben! Három perc alatt minden jegy elkelt!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek