Sport
2021-03-21

Ismét születtek szép eredmények a focibajnokságokban

A Debreceni Egyetem megye I-es felnőttcsapata, valamint a korosztályos együtteseink befejezték erre a hétre a mérkőzéseiket. Kiütéses győzelmeknek ezúttal is örülhettünk.

Hajdúnánáson lépett pályára a DASE felnőttcsapata a megye I-es bajnokságban. A mély talajú pályán nem volt egyszerű játszani, a körülményekhez – érthetően – a hazaiak jobban tudtak alkalmazkodni, és kétgólos előnyre tettek szert. Hiába tett meg mindent a Kovács Miklós vezette együttesünk, csak szépíteni sikerült: Szabó János a hajrában büntetőből talált be, ezzel 2-1-re módosult az állás.

A DASE ificsapata szintén a Hajdúnánás otthonában vendégszerepelt. A találkozó nagyon rosszul kezdődött számunkra, hiszen már az első percben vezetést szereztek a hazaiak, de még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk Légrádi Máté góljával, aki a rendes játékidő legvégén a győztes találatot is megszerezte. A DASE jelenleg a 4. helyen áll 40 ponttal, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a BUSE mögé.

A bajnoki cmért küzdő DEAC derbit játszott az ötödik helyen álló DSI ellen az NB III Észak-Keleti csoport 16. fordulójában. Az egyetemisták hengereltek az első félidőben, és háromgólos előnyre tettek szert, amit sikerült a szünet után tovább fokozni Ferenczi Tibor 82. percben lőtt góljával. A lefújás előtt az ellenfél is eredményesnek bizonyult, de ez csak a szépítésre volt elég. Együttesünk 4-1-re megnyerte a találkozót, és jelenleg a második helyen áll ugyanannyi pontot gyűjtve, mint az éllovas Várda, amely azonban egy meccsel kevesebbet játszott.

Ugyanebben a csoportban a DASE a középmezőnyhöz tartozó Mátészalka otthonába utazott. A hazaiak számítottak esélyesebbnek, ennek ellenére a 6. percben Marozsán Dominik révén a mieink szereztek vezetést, majd egy peches mozdulat után öngóllal egyenlítettek a szalkaiak, akik pár perccel később a vezetést is átvették. Ettől sem rogyott meg együttesünk, még a szünet előtt sikerült egálra hozni az állást. A folytatásban felváltva estek a gólok, a döntő találatot a 86. percben a Mátészalka szerezte, ezzel 4-3-ra megnyerte a meccset. Csapatunknak a vereség miatt nem sikerült elkerülnie az utolsó előtti helyről.

Az NB III U17-es bajnokságban is magabiztos, 8-0-s győzelmet aratott a DSI felett a DEAC, amely – az idősebb korosztályunkhoz hasonlóan – szintén a második helyen áll. Kopjári Soma mesterhármast ért el, Szikszai Tamás duplázott, Tóth Sándor, Dari Balázs és egy öngól révén alakult ki a kiütéses siker.

A DASE-nak itt sem ment Mátészalkán, 2-0-s hazai győzelemmel zárult a találkozó. Csapatunk a hetedik helyről várja a következő fordulót.

A Debreceni Sportiskola felett aratott győzelmének köszönhetően élre ugrott csapatunk az U15 II. osztályú küzdelemsorozatban. A mieink hétközi meccset játszottak a városi rivális otthonában, és Incze Dénes vezérletével – aki háromszor talált az ellenfél kapujába –, valamint Sárközi Levente góljával 4-1-es sikert könyvelhettünk el.

Az eggyel fiatalabb korosztályban szintén nem maradt el a diadal: Kozma Bence duplájával, illetve Virág Zalán és Balog Olivér találatával kiütéses, 4-0-s győzelmet arattunk a DSI elleni derbin. Csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll, ám hátránya mindössze három pont az éllovas Loki Focisulival szemben.

A megyei U14-ben is remekeltek tehetségeink, hiszen hazai pályán nagyarányú, 5-1-es győzelmet ünnepelhettek. Balmaz Gergő kétszer is a vendégek halójába talált, illetve Szabó Gergő, Lakatos Roland és Kaprinyák Armand Csaba volt még eredményes. Együttesünk a második helyről várja a folytatást.

Megye I
Hajdúnánás – DASE 2-1
Gól: Szabó János

Megye I ifjúsági
Hajdúnánás – DASE 1-2
Gól: Légrádi Máté 2

U19 NB III Észak-Keleti csoport
DEAC – DSI 4-1
Gól: Papp G. Benedek, Váradi László, Kertész Kornél, Ferenczi Tibor

Mátészalkai MTK – DASE 4-3
Gól: Marozsán Dominik, Kő Martin, Győri Róbert

U17 NB III Észak-Keleti csoport
DEAC – DSI 8-0
Gól: Kopjári Soma 3, Szikszai Tamás 2, Tóth Sándor, Dari Balázs, Borbély Bálint (öngól)

Mátészalkai MTK – DASE 2-0

U15 II. osztály Észak-Kelet
DSC-SI – DEAC 1-4
Gól: Incze Dénes 3, Sárközi Levente

U14 II. osztály Észak-Kelet
DSC-SI – DEAC 0-4
Gól: Kozma Bence 2, Virág Zalán, Balog Olivér

Megyei U14
DASE – Pocsaj KSE 5-1
Gól: Balmaz Gergő 2, Szabó Gergő, Lakatos Roland, Kaprinyák Armand Csaba

Nyitrai Daniella

Fotó: Égerházi Péter

 

Koncert volt Berlinben! Három perc alatt minden jegy elkelt!

ÖkoEst - Föld Órája és egyéni felelősségvállalás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek