Hello Lányok!
2021-05-23

Epres koktél csodák!

Lassan jön a jó idő, így érdemes előkészülni az otthoni kerti partikra, teraszos ücsörgésekre. A következő koktélokkal feldobhatod az estéket vagy a napozást. Miért ne keverhetnéd az eperszezont alkohollal? Legalább elfelejted milyen drága volt!

Berryoska
Eper, lime és vodka. Mi kellhet ennél több? Nagyon egyszerű az egész, nyomkodj össze 5-6 szem epret egy lime cikkel, önts hozzá 4 cl vodkát. Rázd össze tört jéggel, majd és húzd fel szódával!
Ha édesebben szereted, önts bele egy kis cukorszirupot. Menta levéllel nagyobb eperdarabkákkal, lime cikkel díszítsd!
A vodka ízét szinte bármi elveszi, így ez a koktélt olyan inni, mintha virgin lenne. Ne csodálkozz, ha fél óra alatt elfogy egy egész üveg, te pedig nem bírsz megmozdulni.

Epres Gin & Tonic
A gin-tonic szuper ital, hiszen frissítő, kesernyés, mégis erőteljes. Több irányban elmozdíthatod az ízét. Az eper jól passzol hozzá, ha esetleg édesebben szeretnéd megkóstolni. Mivel a tonic keserű, érdemes kicsit intenzívebbé tenni az epres ízt, például epersziruppal, vagy ami szerintem a legegyszerűbb, sima szamócás szörppel. Ne félj, ha csak kis mennyiséget használsz, nem lesz gejl a koktél.
Egy pohárhoz, turmixolj össze 5-6 szem epret, 4-5 cl ginnel, 2cl szörppel és rengeteg jéggel. Tehetsz bele pár csepp citrom vagy lime lét. Díszítsd lime cikkel, eperrel, virágokkal. Ha padlón vagy, ihatod egyenesen turmixgépből. Abból is jól fog esni!

Epres pezsgő
Ugyanúgy pürésíteni kell az epreket, mint az előző kettőnél. Hozzáadsz egy kis citromlevet, porcukrot is, bár ez utóbbi elhagyható.
Alaposan, turmixold össze homogénre, szűrd le az egyharmadát egy pezsgőspohárba, húzd fel édes pezsgővel és keverd össze egy kanállal.
Szerintem ez üt be a leghamarabb.

Lehet, hogy a pürésítés miatt nem lesznek annyira szépek ezek a koktélok, de tapasztalatom szerint, csak a gyümölcshústól lesz igazán intenzív az ízük. Tényleg nem kell hozzá sok minden, bátran kísérletezz velük! A vendégeid is imádni fogják!

Kővári Piros

Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

Gulácsi Péter és Dárdai Pál a Bundesliga -szezon hősei lettek.

Kővári Piros

Szerző
Hasonló cikkek