Hello Lányok!
2021-02-20

Női táska-misztérium megfejtési kísérlet 1.0

„Sikkes, laza, csini, bohém, klasszikus, pakolós, fekete, másik fekete… ” és még vagy száz különféle kategóriába sorolhatók a táskák tömkelege, amely a gardróbunk mélyén sorakozik. De mire fel a sok szütyő, ha funkcionálisan egy is elég lenne?

2021 legmenőbb táskatrendjei, a klasszikus formák frissítésében jelenik meg. A Cosmopolitan cikke szerint, a következő fazonokat találhatod meg az üzletek kínálatában: Prada-Cleo, Dior-Caro, Chanel-Flap Bag, ezeken kívül a nyereg és övtáskák megfiatalodott verziói. Ez mind izgalmas és szép, hiszen abszolút nem mindegy, milyen táskába rejtjük a mindennapokhoz elengedhetetlen holmikat. Ez áldás és átok is.

Az ördög Pradát visel című film egyik mellékszereplője, Andy baráti társaságának tagja, jól megfogalmazza a dolog lényegét. Szerinte, a nőknek nem csupán funkcionális eszköz a táska, hanem egy jól kézzel fogható mód az önkifejezésre. Ez az állítás önmagában igaz lehet, de nem ad választ arra a kérdésre, hogy miért rakodjuk őket tele őket? Tegye fel az a kezét, aki még soha nem irigykedett a pasikra azért, amiért a napi eszközkészletük egy telefonból, egy slusszkulcsból és egy pénztárcából áll?
Hogy lehet, hogy nekik elég egy zseb, amikor mi ezer táskából sem tudjuk kiválasztani, melyik illik a szettünkhöz, és akármilyen kis táskát választunk, az is, egy pillanat alatt feneketlen kúttá változik?

Egy átlagos női táska tartalma, a következőkből áll: telefon, töltő, pénztárca, ami szintén tele van pontgyűjtőkkel és régi blokkokkal, kulcsok. Ajakbalzsam, betétek és/vagy tamponok, kézfertőtlenítő, hidratáló kézkrém, kistükör, fésű, toll, különféle cetlik, blokkok, rágógumi, rágógumi papírja, csoki papír, használt és tiszta papír zsebkendő. Hajgumi, hullámcsat, valamilyen bizsu, amit egyszer nap közben levettél, mert kényelmetlen volt, és azóta, bent van a táskádban. Dezodor, óvszer vagy tartalék fogamzásgátló tabletta, mozijegy arra a filmre, amit először néztetek meg a szerelmeddel, próba zokni a cipőboltokba, cukorka, kettő az egyben kávé, kis zacskós kristálycukor vagy édesítő, biztosítótű, görcsoldó, fájdalomcsillapító, savlekötő. Körömreszelő, parfüm, parfüm teszter, szem és szemöldökceruza, korrektor. Az a pontgyűjtő kártya, amit elfelejtesz, hogy ott van, de lusta vagy előkotorni a pénztárnál, ezért azt mondod, nincs nálad. Naptár, aprópénz, olyan emberek névjegykártyái, akikről már rég nem tudod kicsodák. Előző évben rádsózott szórólapok, karcos, olcsó napszemüveg. A jelenlegi helyzetet tekintve, kivételesen maszkot is tartalmaz a táska, de ezt is a második hullámnál sikerült állandósítani. Az évszakváltást az UV védő krém jelenti. Ha benne van, nyár van, ha nincs benne, tél van.

Az autó is, tulajdonképpen egy nagy táska funkciójával bír, azon kívül, hogy eljuthatunk vele „A” pontból, „B” pontba. Törölköző, pokróc, váltóruha, váltócipő (lapos és magas egyaránt), száraz élelmiszer, víz és minden túléléshez szükséges eszköz, megtalálható benne. Talán ez lenne a kulcsszó? A túlélés?

Talán a férfiak és nők közötti mentalitásból fakad, sok egyéb más mellett, ez a kontraszt is. A nők akarva-akaratlanul, otthont teremtenek maguk körül. A komfort mindig nagyon fontos a számukra, hiszen a saját és szeretteik biztonsága elsődleges.
Ezek a tárgyak megadhatják ezt az érzést, mert így nem történhet olyan váratlan dolog, amelyet ne tudnánk azonnal orvosolni.
De nem kizárt, hogy egyszerűen arról van szó, hogy szeretjük a dolgainkat maximálisan kihasználni, mert ezzel érvényt adhatunk a szeretett kiegészítőink létezésének.
Összefoglalva, idén se féljünk újítani, mert egy igényes kiegészítő, újjá varázsolhatja a mindennapi megjelenésünket, még akkor is, ha ez lesz életünk ezredik darabja!

Kővári Piros

Apró rezdüléseket megmutatni egy tekintettel – A 061.hu interjút készített Szász Júliával, a Nemzeti Színház művészével

Szabó Péter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek