Hajdú-Bihar
2023-10-31

Elsőbbségadási kötelezettségét megszegve okozott súlyos balesetet a vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség minősített közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a sofőr ellen, aki megállás nélkül behajtott egy útkereszteződésbe és elütötte a szabályosan közlekedő kerékpáros sértettet.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 8-án 7 óra 45 perc körüli időpontban a munkáltatója tulajdonában lévő és általa jogszerűen vezetett személygépkocsival közlekedett Hajdúszoboszló külterületén egy gazdasági társaság üzemi útján, a 3321. számú közút irányába tartott.

A bűncselekmény elkövetésének helyszínén és időpontjában ideális, csapadékmentes időjárási viszonyok voltak, a forgalom gyér volt.

A vádlott a 3321. számú út kereszteződéséhez érve a számára megállási és elsőbbségadási kötelezettséget előíró jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyta és alacsony sebességgel jobbra behaladt az útkereszteződésbe. A 3321. számú úttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton robbanómotoros kerékpárján fennülve közlekedett a sértett, akinek a vádlott nem biztosított elhaladási elsőbbséget és a jármű jobb első sarokrészével nekiütközött a kb. 25 km/h sebességgel érkező kerékpáros lábának. Az ütközés következtében a sértett a kerékpárról leesett és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, amelyek közül az egyik maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

Debrecenben nyitja meg harmadik magyarországi IT-szolgáltatóközpontját az ALDI

Ma van a reformáció napja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek