Hajdú-Bihar
2021-01-06

Koronavírus: Újabb 107 fertőzött Hajdú-Bihar megyében, országosan több mint 2000 új eset

Átlépte a 19 ezret a beazonosított esetek száma Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar megyében 107, országosan 2047 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak szerdára és elhunyt 118 beteg. A beazonosított esetek száma ezzel Magyarországon 331 768-ra emelkedett, akik közül 142 029 az aktív fertőzött. Kórházban 5646 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 396-an vannak lélegeztetőgépen. Hazánkban a járvány kezdete óta 10 198-an hunytak el a betegséggel összefüggésben és már 179 541-en gyógyultak meg.

Hajdú-Bihar megyében az új esetekkel 19 008-ra emelkedett az eddig beazonosított fertőzöttek száma, amivel a 3. legfertőzöttebb megyének számít az országban.

 Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és már zajlik az előkészület idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltására. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra és december 26-tól zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Újabb fiatal lányt keresnek a püspökladányi rendőrök

Új applikáción keresztül is lehet már egyórás jegyet venni Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek