Hajdú-Bihar
2023-08-03

Vandál módon megrongáltak egy buszt Bagamérban

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen rongálás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádirat szerint a 15 éves fiatalkorú vádlott 3 gyermekkorú társával 2022. május 22. napján a kora esti órákban elmentek a sértett Bagamérban lévő bekerített telephelyéhez, ahol a sértett cége üzemképes, azonban használaton kívüli járműveket tárol.

 Az elkövetők bementek a telephelyre és ott közös elhatározást követően szórakozásból az ott lévő turistabuszba, ahol előbb játszottak, majd a járműben talált üvegtörő kalapáccsal és az udvarról felvett kövekkel és seprűvel kitördelték a busz ablakait és a karosszéria egyes elemeit is megrongálták, majd a fiatalkorú vádlott egy nagy téglával betörte a busz szélvédőjét. Röviddel ezután a 3 gyermekkorú személy a telephelyen talált műanyag kannából 20 liter üzemanyagot kiborított, majd a  daruskocsihoz mentek, amelynek az egyik visszapillantótükrét letörték, továbbá beülve a járműbe az egyik irányjelző kart is letörték.

 A fiatalkorú elkövető és kiskorú társai összesen 1 420 000 forint rongálási kárt okoztak a sértettnek, amely nem térült meg.

Ezt megelőzően néhány hónappal a fiatalkorú vádlott és az egyik gyermekkorú barátja erről a telephelyről az egyik buszban tárolt poroltót és egy hangszórót loptak el, amellyel 20 000 forint kárt okoztak a sértettnek, amely szintén nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a törvény kötelező erejénél fogva az elkövető a próbára bocsátás tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el és annak adjon helyt.

Vízhiány várható Nyírlugoson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek