Hajdú-Bihar
2023-07-18

Tűz a hőségben

A hétvégén a vármegye több pontján is volt tűz. Kigyulladt a gaz több helyen, valamit lángolt egy személyautó és vontatón szállított bálák is égtek.

Péntek reggel egy lakatlan ház egyik szobájában keletkezett tűz Létavértesen, a Víztorony utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Egy személygépkocsi lesodródott az útról Létavértes és Bánk között, péntek délben. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak. Az autó egyik utasa beszorult a roncsba őt a tűzoltók kiszabadították és átadták a mentőszolgálatnak. Az autó mind a két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította.

Álmosdon, az Arany János utcában egy nagyméretű fenyőfa ágai hasadtak le. A létavértesi önkormányzati tűzoltók magasból mentőn keresztül láncfűrésszel avatkoztak be.

Péntek este két huszonöt méteres fa dőlt meg az útra Nyíradony közelében. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Zsákán, a Mátyás király utcában egy fa dőlt egy villanyvezetékre. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Szombat délben egy mezőgazdasági vontató a pótkocsijával lesodródott az útról és árokba borult Hajdúnánás és Balmazújváros között. A baleset következtében az gázolajtartály megsérült és üzemanyag szivárgott. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet, valamint a szivárgó gázolajat összegyűjtötték. A vontató vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Vasárnap reggel egy autó az útról lecsúszott és a szántóföldön állt meg Püspökladány közelében. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy mezőgazdasági vontatón kigyulladtak a bálák vasárnap, Hajdúnánás közelében. A város hivatásos tűzoltói kiérkezésére három bála égett, melyet egy vízsugárral oltottak el a tűzoltók. A tűz nem terjedt át a járműre.

Körösszegapáti és Körösszakál között két autó ütközött össze vasárnap délelőtt. A komádi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és átvizsgálták azokat. A mentőszolgálat öt embert szállított a kórházba a helyszínről.

Tűz volt egy családi ház udvarán vasárnap délben, Nyírmihálydiban, az Acsádi úton. Ezerötszáz négyzetméteren égett a gaz és a fű. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat kéziszerszámokkal és vízsugarakkal.

Kétszáz négyzetméteren égett foltokban a száraz gaz Tégláson, a Böszörményi úti mögött. A hajdúböszörményi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók oltották a szabadtéri tüzet, kéziszerszámokkal és vízsugárral.

Kigyulladt egy autó Hajdúszoboszló közelében, a vasúti felüljárónál. Az autóban ketten utaztak, ők időben ki tudtak szállni, így nem sérültek meg. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

 

 

Hatalmas gyűjteménybe kerülnek a DE tudományos munkái

Terelőútvonalon a 18Y-os autóbusz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek