Hajdú-Bihar
2023-06-27

Erőszakkal akarta visszaszerezni ellopott értékeit

A Berettóújfalui Járási Ügyészség önbíráskodás és testi sértés bűntettének kísérletével vádolja azt a férfit, aki a tolvajok nyomába eredt és egyiküket bántalmazta.

A vádirat szerint az elkövető 2023. február 3-án este a berettyóújfalui autóbuszállomáson tartózkodott, ahol megismert egy férfit és a vele lévő gyermekkorú fiút. Az állomáson beszélgetni kezdtek, majd a vádlott egy párkányra tette csomagjait és eltávolodott onnan, a közelben mással kezdett beszélgetni. A vádlott figyelmetlenségét kihasználva a sértett és a fiú ellopták a csomagokat.

A sértett az elkövető összesen 3.000 forint értékű, sört és öngyújtót tartalmazó szatyrát, míg a gyermekkorú egy műanyag dobozt vitt el, amiben egy 13.000 forintos dekopír fűrész volt. A lopást észrevette a vádlott és a tolvajok után szaladt. Futás közben nem vette észre, hogy a sértett eldobta a szatyrot, így amikor utolérte a férfit, többször megrúgta, majd a kabátjánál fogva visszahúzta az állomásra, ahol tovább bántalmazta és követelte az értékeinek visszaadását. Az ütlegelést egy várakozó utas közbelépésére hagyta abba.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett az arcán nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban az elkövetés módjára és a sérült testtájékra, az elkövető szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A férfi később visszakapta az ellopott értékeit, a helyszínről elmenekülő kiskorútól a nyomozás során a berettyóújfalui rendőrök lefoglalták és visszaadták a szerszámgépet. A lopást elkövető férfival szemben a Debreceni Járásbíróság tulajdon elleni szabálysértés miatt pénzbírságot szabott ki, gyermekkorú társa azonban életkora miatt nem volt felelősségre vonható szabálysértés elkövetése miatt.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az elkövetőt önbíráskodás bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje. 

Válogatás az útinform ma érvényben lévő híreiből

Júliusi programok az Agórában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek